Autonieuws

Range Rover Hybrid’s voltooien extreme tocht

Drie Range Rover Hybrid prototypes hebben een extreme tocht voltooid. In 53 dagen tijd werd door 13 landen gereisd en ruim 17.000 kilometer afgelegd. Onderweg werden temperatuurverschillen van -10° C tot + 43° C getrotseerd en werden de meest bizarre omstandigheden overwonnen.

Voor de ontwikkelingsafdeling van Land Rover vormde deze ‘Silk Trail 2013’ de ultieme test. De drie prototypes werden door de meest veeleisende omstandigheden gevoerd om een tocht van Solihull, de thuisbasis van Land Rover, naar Mumbai in India, het hoofdkwartier van Jaguar Land Rover’s moederbedrijf TATA, af te leggen. Dit is ’s werelds eerste hybride expeditie over de Silk Trail en een van de zwaarste avonturen die Land Rover ooit heeft georganiseerd.

Belasting op mens en machine

Uitdagende omstandigheden onderweg waren onder meer wegen met grote en diepe gaten, stoffige woestijnroutes bij een hitte van 43° C en ontelbare kilometers over modder- of gravelwegen en veepaden. Daarnaast werden rivieren overgestoken, waren er langs diepe afgronden slingerende bergpassen die deels waren geblokkeerd door aardverschuivingen, vormde de ijle lucht van de extreem grote hoogte een unieke belasting en droegen ook het drukke en onvoorspelbare verkeer op Chinese en Indiase wegen bij aan de belasting op mens en machine.

Silk Trail (zijderoute)

De Silk Trail 2013 expeditie was de laatste goedkeuringstest voor de Range Rover Hybrid voordat deze wordt vrijgegeven voor productie. Van ‘The Home of the Legend’ in Solihull, Groot-Brittannië ging de route door Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië, China (inclusief Tibet), Nepal en India. Voor een groot deel van deze afstand volgde de expeditie de legendarische Silk Trail (zijderoute); de handelsroute die meer dan 2.500 jaar geleden voor het eerst Azië met Europa verbond. Er werd overnacht in hotels, pensions, herbergen en tenten, veelal op locaties die eeuwen geleden ook al werden bezocht door reizigers.

Xinjiang-Tibet
Waar de noordelijke en zuidelijke zijderoute zich splitsen, bij de afgelegen stad Kashgar in het noordwesten van China, koos de expeditie een bergroute die nooit eerder was opengesteld voor buitenlandse auto’s. Daarmee waren de teamleden van de Silk Trail expeditie de eerste westerlingen die ooit de Xinjiang-Tibet autoweg in zijn geheel hebben gezien. Een route die met zijn gedeeltelijke ligging op meer dan 5.300 meter boven zeeniveau een unieke uitdaging vormde voor de nieuwe Range Rover Hybrid.

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.