Autonieuws

BMW lanceert M-accessoirelijn voor M5 en M6

De BMW M5 en M6 zijn van zichzelf al wagens met een behoorlijk potige uitstraling maar met de M Performance Accesoires ben je verzekerd van de nodige aandacht. Om de Beierse jongens nog pittiger te maken heeft BMW een aantal lekkere keukensnufjes in huis.

De accessoires zijn geschikt voor de BMW M5 en alle M6 varianten. Kijkend naar het exterieur zien we vooral dat BMW aardig bedrijvig is geweest met het gebruik van carbon. Zo behelst het pakket onder meer een carbon achterspoiler, diffuser en spiegelkappen. Ook vallen de lichtgekleurde achterlichtbehuizing, zwarte grille, alsmede de aparte M-kleurstelling, die we al eens op de X6 M Design Edition zagen, op. Van binnen is eveneens carbon als bron van inspiratie gebruikt. Verder zien we nog een aangepast stuurwiel en M-badges tot waar het oog reikt.

Nog sportiever
Om de M-gebroeders een nog sportiever tintje te geven biedt BMW een Akrapovic-uitlaatsysteem aan dat volledig is opgetrokken uit titanium. Dit heeft een gewichtsreductie van 10 kilogram als resultaat. Achter de nieuw ontworpen 20 inch M lichtmetalen velgen schuilen speciaal carbon-keramische remschijven met een diameter van 410 millimeter op vooras en 396 op de achteras. Dit remsysteem weegt nog eens ruim 19 kilogram minder dan die van de ‘gewone’ M5 en M6. Prijzen van de accessoires heeft BMW nog niet bekend gemaakt.Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.