Autonieuws

Volkswagen Golf Variant ‘Gezinsauto van het jaar 2014’

De Volkswagen Golf Variant is betiteld als ‘Gezinsauto van het jaar 2014’. Die eer kwam de Duitser toe door met een 8,0 als eindcijfer de concurrentie op afstand te houden.

Ook de zevende generatie van de Golf blijkt weer een topper te zijn. De hatchback-Golf was al ´Car of the Year´, ´Trekauto van het Jaar´ en nu is zijn station-broer dus ´Gezinsauto van het Jaar´. Op vier van de vijf onderdelen wist de Golf Variant een acht of hoger te noteren. De jury roemde met name het gebruiksgemak van de Volkswagen, evenals de verkrijgbare opties, de makkelijk te beladen kofferruimte en de ruimte op de achterbank. Ook steekt hij het best in elkaar en viel hij op door het meest afgewogen onderstel en het prettige sturen.

Concurrenten
In de ´Gezinsauto van het Jaar´-verkiezing nam de Golf Variant het op tegen vijf andere modellen. Het podium werd gecompleteerd door de Toyota Auris Touring Sports en de Seat Toledo, beide met een 7,7 als waardering. De Toyota wist het best op rijgedrag te scoren en de Toledo was volgens de jury het ruimst. Plek vier en vijf waren er voor de Kia Carens en Citroën C4 Picasso terwijl de Nissan Note de zesde plek toebedeeld kreeg.

Beoordeling
Om mee te dingen om de prijs mag een model maximaal 1.500 kilogram wegen, moet hij in aanmerking komen voor een groen energielabel (A, B of C) en moet ie vier deuren en een bagageruimte van minimaal 370 liter hebben. Daarnaast moet het een gloednieuw model betreffen, dus facelift-modellen dingen niet mee. Vervolgens wordt de auto door een vakjury en het ANWB-testpanel, bestaande uit consumenten, beoordeeld op vijf criteria: comfort, aandrijflijn, ruimte, veiligheidsvoorzieningen en rijgedrag.
Gerelateerde artikelen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt

Autonieuws
Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.