Autonieuws

Opel Meriva ontvangt facelift

Sinds 2010 vervoert de Opel Meriva in huidige gedaante menig familie naar hun eindbestemming. En met de nodige waardering, want het leverde hem zelfs de eretitel ‘Gezinsauto van het jaar’ op. Na drie jaar vind Opel het tijd om hem op enkele elementen bij te schaven, met deze facelift als resultaat.

Bij eerder uitgelekte spyshots wisten we reeds te achterhalen dat de Meriva zowel een aangepast front als derrière toebedeeld krijgt. Om volledig in de pas met de Adam, Cascada en Insignia te lopen is vooral een overvloedig gebruik van chromen materialen als bron van vernieuwing gehanteerd. Zo zien we een gewijzigde grille met nieuwe koplampen en LED-dagrijverlichting. Vanaf heden accentueert een chromen lijn de welvende contouren op de zijkant en ook de achterlichten krijgen een vernieuwd design met chromen randje mee. Kersverse 17- of 18 inch velgen maken de chiquere uitstraling af.

Nieuwe diesel
Een kritiekpunt voor de Meriva was, evenals bij verscheidene Opel-modellen, de relatief hoge verbruiks- en emissiewaarden en zijn nukkige en luidruchtige motoren. Reden voor Opel om in navolging van de Zafira Tourer ook in de Meriva de 1.7 liter in te ruilen voor de nieuwe 136 pk sterke 1.6 liter CDTI diesel-aandrijving. Wij kregen al eens de gelegenheid de krachtbron aan een korte proef te onderwerpen en hij is inderdaad stiller en soepeler, maar toch ook doortastender. Met een koppel van 320 Nm bij 2.000 tpm spurt hij in 9,1 naar de 100 km/h, waar de 1.7 liter CDTI er 0,8 seconden langer over deed. Daarnaast is hij met zijn verbruik van 4.4 liter per 100 kilometer, een CO2-uitstoot van 116 gram per kilometer en de voldoening aan de Euro6-norm weer helemaal milieuzachtmoedig. Helaas is er één maar, de motorisering wordt voorlopig niet in Nederland geleverd. Waar we wel naar uit kunnen kijken is dat naast het nieuwe diesel-blok er ook drie 1.4 liter benzinevarianten en een LPG-versie beschikbaar zijn. De minst krachtige levert 100 pk, wijl de twee geblazen versies respectievelijk 120 en 140 pk ophoesten. Laatst genoemden hebben de kans samen te werken met een onlangs vernieuwde automatische zesbak die soepeler en doeltreffender schakelen mogelijk moet maken.

Infotainment
De Meriva krijgt het nieuwste 650- of 950 IntelliLink infotainment-systeem geïnstalleerd. Deze unit is te bedienen met je stem of het touchpad in de middenconsole en is voorzien van een zeven-inch scherm. Met functies als Bluetooth, telefoonintegratie, USB-aansluiting en navigatiesysteem is ie van alle markten van connectiviteit thuis.

Begin 2014
De opgefriste Meriva is vanaf volgende maand te bestellen, gelijktijdig met de bekendmaking van de prijzen. Zijn debuut beleeft ie op de Brussels Motorshow in januari volgend jaar. In die periode zal eveneens de levering beginnen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Toch wijzigingen aan achterzijde Opel Meriva

Spyshots
Toch wijzigingen aan achterzijde Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.