Autonieuws

Robuuste gozer: de nieuwe Cadillac Escalade

In het MTV-programma Cribs is ie regelmatig te zien geweest, de Cadillac Escalade. Als rapper of professioneel basket- of voetballer hoor je domweg een Escalade op de stoep te hebben. Die doelgroep kan zijn hart ophalen want de reus is vernieuwd.

Cadillac had voor ogen om de Escalade een minder opzichtig voorkomen en een grotere mate van distinctie mee te geven. Dat is deels gelukt. Want hoewel hij er op enkele punten inderdaad een stuk strakker en cleaner uitziet is het nog steeds een bombastisch ruimteschip. Het front kenmerkt zich andermaal door een kolossale grille die met zijn LED-verlichting meer in lijn loopt met overige Cadillac-familieleden. De zijkant heeft ten opzichte van zijn voorganger een strakke en krachtige plooi, terwijl ook de achterzijde rigide is vormgegeven met een loodrechte rij LED-lampen van boven tot aan de bumper. Standaard krijgt de Amerikaan bescheiden 20 inch velgen mee, terwijl de meeste kopers ongetwijfeld 22 inch chromen exemplaren opteren.

Verbeterd binnenwerk
De buitenzijde mag dan flink onder handen zijn genomen, de grootste hervormingen hebben plaatsgevonden in de huiskamer van de Escalade. Volgens Cadillac is er flink geïnvesteerd in vakmanschap zodat de zaken wat beter in elkaar steken. Het gebruik van kwalitatief betere materialen moet eveneens voor een meer premium-gevoel zorgen. De Escalade wordt uitgerust met het CUE-entertainmentsysteem met touchscreen dat we kennen uit de ATS en CTS.

Dikke achtcilinder
Downsizen in zo’n imposante Amerikaanse SUV is vloeken in de kerk en dus ligt er een 6.2 liter V8 met 420 pk en een koppel van 460 Nm onder de kap. Hij is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak en verkrijgbaar met zowel twee- als vierwielaandrijving. De verwachting is dat de Escalade wel een stuk zuiniger is ten opzichte van zijn voorganger maar exacte cijfers ontbreken nog. Ook overige details, alsmede de prijs zal begin volgend jaar bekend worden als de Escalade bij de dealer staat.

Gerelateerde artikelen

In detail: de nieuwe Cadillac Escalade

Autonieuws
In detail: de nieuwe Cadillac Escalade
> Artikel lezen

Prijzen en uitrusting Cadillac Escalade

Autonieuws
Prijzen en uitrusting Cadillac Escalade
> Artikel lezen

Deze Cadillac Escalade is een rijdend privé-jet

Tuning & styling
Lexani’s Cadillac Escalade Concept One is de overtreffende trap
> Artikel lezen

Cadillac is back en prijst Nederlands gamma

Autonieuws
Cadillac is back en prijst Nederlands gamma
> Artikel lezen

Rij-indruk Cadillac Escalade Hybrid, SRX & CTS Wagon

Autotests
Rij-indruk Cadillac Escalade Hybrid, SRX & CTS Wagon
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.