Autonieuws

Is de nieuwe Lexus IS-F gelekt?

Waren er eerst sterke geruchten dat de IS-F van Lexus geen opvolger zou krijgen, spyshots wisten dat verhaal onderuit te halen. Nu laat het Japanse Best Car magazine twee kiekjes zien van een nieuwe, poedelnaakte IS-F. Maar is dit ‘m wel echt?

Het is absoluut geen uitzondering dat een Japanse tijdschrift de beschikking heeft over foto’s van nieuwe modellen die nog niet officieel gepresenteerd zijn. Maar of dat ook hier weer het geval is kunnen we nog niet bevestigen. Mocht dit toch een Photoshop-gevalletje blijken dan zijn de credits bij deze voor de ontwerper. De kiekjes ogen namelijk behoorlijk levensecht. Het geeft ons in ieder geval een heldere beschouwing hoe de IS-F er uit gaat zien zonder camouflage.

Sportieveling
Dat we met een sportieve Lexus te maken hebben blijkt wel uit de vier priemende uitlaten achterzijde. De uit de kluiten gewassen grille kennen we van andere Lexus-modellen en ook de velgen zijn behoorlijk aan de maat. Op de motorkap zien we een luchthapper en zowel de zijkant als de achterzijde omvat behoorlijke luchtinlaten. Naar verluid krijgt de Japanner wederom een 5.0 liter achtcilinder met 455 paardenkrachten. Opnieuw een geduchte concurrent voor de BMW M3/M4, Audi RS4 en Mercedes C63 AMG dus. Naar verwachting komt hij in de zomer van 2014, maar wij zijn voorlopig heel benieuwd wanneer Lexus zelf met informatie naar buiten komt.

Gerelateerde artikelen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.