Autonieuws

MINI onthult nieuwe 3- en 4-cilinders

MINI neemt alvast een aanloopje naar de introductie van de gloednieuwe MINI-modellen. Om ons alvast warm te laten lopen geven ze details vrij over de gloednieuwe benzine- en dieselmotoren alsook het onderstel. Stuk voor stuk noviteiten.

Meer vermogen, minder CO2-uitstoot. Het is het toverwoord de afgelopen jaren bij nieuwe modellen. En zo ook bij de nieuwe generatie MINI´s. Meest nieuwswaardig is uiteraard de komst van een driecilinder voor de Cooper. Het blok is 1.5 liter groot en weet een keurige 136 pk (+ 14 pk) te ontwikkelen. Het koppel is met 220 Nm (bij 1.250 tpm!) allesbehalve behelpen voor een blok met drie cilinders. Dat alles is te danken aan turbo´s, directe brandstofinjectie en variabele kleptiming. Het gebruik van aluminium voor onder meer de cilinderkop moet de blokken zo licht mogelijk houden.

Nieuwe viercilinder
Naast de gloednieuwe driecilinder staat er ook een nieuwe viercilinder benzinemotor op het programma. Deze ontwikkelt 192 pk (+ 8 pk) uit een cilinderinhoud van 2.0 liter. MINI laat vol trots weten dat het koppel van het blok op 280 Nm ligt en met een tijdelijke overboost zelfs op 300 Nm. Het blok zal uiteraard in de Cooper S komen te liggen en daarmee de basis vormen voor de JCW-versies.

3-cilinder dieselmotor
In de Cooper D zal de derde generatie MINI worden aangedreven door een 1.5 liter driecilinder. Eveneens een noviteit. Het dieselblok ontwikkelt 116 pk (+ 4 pk) en 270 Nm. Net als van de andere motoren maakt MINI ook hiervan helaas nog geen prestatie- en verbruikscijfers bekend.

Verder verbeterde rij-eigenschappen
De nieuwe motoren moeten volgens MINI de balans tussen verbruik en vermogen nog verder optimaliseren. En als het aan de Duits-Britse fabrikant ligt geldt een verbetering ook voor het rijplezier. Het chassis is volledig herzien, voor het eerst worden er elektronisch instelbare dempers gemonteerd en ook elektromechanische stuurbekrachtiging behoort tot de nieuwigheden.

18 november
Op 18 november zal MINI de gloednieuwe Mini presenteren. Met de MINI Vision conceptcar hebben we al een voorproefje gekregen van de nieuweling en ook de talloze spyshots hebben al veel verraden. Het meest benieuwd zijn we eigenlijk naar de vijfdeurs zoals die ook gepland staat. Maar of MINI die tegelijkertijd onthult met de nieuwe 3-deurs is ons nog een raadsel

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.