Autonieuws

Dieselen met Honda CR-V duizenden euro’s goedkoper

De Honda CR-V is misschien wel het ultieme voorbeeld van wat een schonere motor voor een auto kan betekenen voor diens (instap)prijs. Door de 1.6 i-DTEC aan het dieselpalet toe te voegen is dieselen met de CR-V ineens een gigantische 11,5 mille goedkoper geworden.

De nieuwe CR-V 1.6 i-DTEC is met 120 pk en 300 Nm weliswaar niet zo krachtig als de 2.2 liter (150 pk en 350 Nm), in onze test is te lezen dat je er prima mee uit de voeten kunt. Bovendien wil Honda graag nog even aanstippen dat met dit model nog altijd een kloeke 1.700 kilogram is voort te trekken. Menig kampeerliefhebber is zodoende echt niet per se aangewezen op de sterkste dieselmotor in de CR-V.

Prijzen
Regelmatig een caravan of aanhanger op de trekhaak of niet, ruim elfduizend in je broekzak houden is voor iedereen zeer aanlokkelijk en daarmee overtuigend. Wat dat is namelijk het gigantische prijsverschil tussen de 1.6 en de 2.2 i-DTEC. De nieuwe dieselinstapper van de CR-V, die gemiddeld 4,5 l/100 km verbruikt, is er vanaf € 32.490,-. En voor wat het waard is, dat is nog eens duizend euro voordeliger dan de vergelijkbaar uitgeruste 2.0-benzine, die minstens 7,2 liter brandstof per 100 kilometer nodig heeft.

De CR-V 1.6 i-DTEC staat in de loop van volgende maand bij de dealer. Gelieve eerst even enige informatie inwinnen alvorens je bij de Honda-dealer naar binnenstapt? Dat kan, en wel hier.

Gerelateerde artikelen

Honda presenteert drie nieuwe motoren voor onder andere vernieuwde CR-V

Autonieuws
Honda CR-V
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.