Autonieuws

Feest op het strand: Castagno Tender

Castagna Milano presenteert een bijzondere ´Beach Baby´ gebaseerd op de Mini Cabriolet. De Castagna Tender, zoals het model heet, is compleet ontwikkeld voor gebruik op het strand met douche, koelkast, diepvries en uitgebreid audiosysteem.

Het in Milaan gevestigde bedrijf Carrozzeria Castagno Milano bestaat al sinds 1849. Carlo Castagna is begonnen met het bouwen van speciale koetsen op verzoek van de klant. Na de tweede wereldoorlog is het bedrijf zich gaan specialiseren in het bouwen van speciale auto´s. In de jaren ´90 is Castagno Milano falliet gegaan maar een paar jaar geleden weer opgestaan. Het bedrijf is tegenwoordig bekend van omgebouwde Mini´s die geheel naar wens van de klant worden gebouwd.
 
Why get a copy?
De nieuwste creatie van Castagno Milano is de Tender. De auto is ontwikkeld en gebouwd volgens het principe van Castagno; ´Why get a copy when you can ask for a one-of-a-kind creation?´. Dat straalt de gehele auto ook uit, want ondanks dat de auto grotendeels is gebaseerd op de Mini Cabriolet is het een uniek exemplaar geworden.
 
Waterbestendig interieur
Het is een ´Beach Baby´, een soort auto dat in de jaren ´50 erg populair was. De auto is, zoals de naam al zegt, uitermate geschikt om mee naar het strand te gaan. Er is ruimte voor vier personen en hun bagage. De kofferbak, die wel wat weg heeft van een dek van een luxe motorjacht, biedt volgens Castagna plaats aan je duikspullen. De bekleding van de Tender is gemaakt van een speciaal materiaal dat in de watersport ook veel gebruikt wordt. Hierdoor is het mogelijk om zo vanuit de zee in de auto te springen. Het interieur is bestand tegen zand, zout en water.
 
Feestje? Koud biertje!
Naast het gebruik van de auto wanneer je duiken gaat is de auto volgens Castagna ook geschikt voor feesten op het strand. Een 2000 watt audiosysteem van Clarion zorgt voor het geluid en de koplampen zijn voorzien van speciale verlichting. Een koelkast voor champagne of bier en een diepvries voor de vodka houden de drank goed koud. Voor wat verfrissing achteraf is een douche ingebouwd met een 30 liter watertank.
 
Meer mogelijkheden dan wensen
Elke auto die Castagna Milano bouwt wordt geheel gebouwd volgens de wensen en eisen van de klant waardoor geen enkele auto hetzelfde is. Er is ruime keuze aan opties maar ook daarbij geldt weer dat de klant koning is.

Gerelateerde artikelen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.