Autonieuws

2016 het jaar van Bentley’s eerste SUV

Nagenoeg gans West-Europa kreeg een collectieve zuuroprisping toen Bentley vorig jaar in Genève een conceptcar voor een SUV voorstelde. Niettemin was er meer dan voldoende interesse om het licht voor serieproductie op groen te zetten en Bentley laat nu weten wanneer we hun eerste ‘hoogmodel’ kunnen verwachten.

Volgens de Britten moet 2016 het jaar van hun SUV worden. Dat hadden we eigenlijk al eerder geschreven, maar nu is het ook daadwerkelijk bevestigd. In hoeverre de geruchten waar zijn dat het oorspronkelijke design zal worden bijgeschaafd wordt helaas niet medegedeeld, maar dat er wat lijntjes een ander verloop zullen kennen – om zoveel mogelijk rijke zieltjes te winnen – staat buiten kijf.

Twaalfcilinder
Voor de talloze Volkswagen-onderdelen deinzen Bentley-klanten allang niet meer terug en dus zullen ze ook niet wegblijven bij de wetenschap dat de super-de-luxe SUV uit Crewe onderhuids grotendeels is gestoeld op de volgende generatie van de Audi Q7, Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg. De vraagprijs zal er echter niet malser om zijn. Bentley heeft het over minimaal anderhalve euroton en het zal ons niet verbazen dat dit bedrag nogal ambitieus is uitgedrukt. Onder de motoren in elk geval een twaalfcilinder, die ergens tussen 575 en 650 pk zal opwekken. Of het om de bijzondere W12 gaat is nog onbekend.

Range Rover
Kevin Rose, die bij Bentley de leiding heeft over de verkoop- en marketingafdeling, meldt tot slot nog graag eventjes dat de SUV een compleet nieuw segment zal creëren. Dat is natuurlijk een beetje praten voor eigen parochie, want zo’n drie uur rijden van Bentley’s hoofdkwartier in Crewe is al een kolos van soortgelijke status uitgedacht, de Range Rover. Het gegeven dat Bentley denkt zo’n 30 procent van het clientèle van die Land Rover te kunnen snoepen, geeft al wel aan dat Rose zijn werkgever graag een pioniersrol toedicht. Desalniettemin wordt Bentley’s SUV ongetwijfeld iets bijzonders.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bentley zet klauwen in Bentayga Falconry Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles

Autonieuws
Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.