Autonieuws

Maserati gaat als een raket

Maserati heeft de wind in de zeilen. In de eerste acht maanden van dit jaar heeft het merk al drie keer zoveel orders geschreven als over heel 2012.

Het orderboek van Maserati staat nu gevuld met ruim 20.000 handtekeningen en gemiddeld genomen komen er daar elke maand duizenden bij. Het laat zich vast al wel raden welke modellen voor het leeuwendeel van het significant toegenomen succes verantwoordelijk zijn. Precies, de nieuwe Quattroporte en de kleine Ghibli. Terwijl die eerste vooral gretig aftrek vindt onder Chinezen, gaat de tweede eigenlijk overal ter wereld als een warm broodje over de toonbank. Opvallend is dat de Quattroporte erg populair is onder vrouwen (40%) en jonge mensen. De gemiddelde leeftijd van de Chinese koper is namelijk 37 jaar.

Op schema
De uitstekende verkopen is een opsteker voor Maserati in de aanloop naar de ambitieuze jaarafzet van 50.000 auto’s in 2015. Verwacht wordt dat het merk over heel 2014 al de 40.000 exemplaren zal aantikken en dan is de Levante, Maserati’s eerste SUV, nog niet eens in de prijslijsten gezet. Die komt over pak ‘em beet anderhalf jaar en moet naar schatting goed zijn voor een additionele 20.000 tot 25.000 nieuwe klanten. Met zo’n sterke groei zijn extra dealers natuurlijk geen overbodige luxe. Zodoende heeft Maserati tevens het plan gesmeden haar dealerkanaal fors uit te breiden: van 320 stuks tegen het einde van dit jaar tot mogelijk 450 rond 2016.

Gerelateerde artikelen

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

Autonieuws
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Maserati Ghibli nog stijlvoller dankzij Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe

Tuning & styling
Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.