Autonieuws

Kia laat duistere kant zien met Niro

Een duistere, maar bloedserieuze kant. Kia neemt de Niro mee naar de IAA en hint ermee naar een productiemodel in de populaire vijver van de B-segment SUV-modellen. Opel Mokka, Nissan Juke, Peugeot 2008 en Renault Captur opgelet!

Het ontwerp van de Niro kwam tot stand in de Europese designstudio van Kia in Frankfurt, nog geen kilometer van de beurshallen waar om de twee jaar de IAA plaatsvindt. De geestelijke vader van het studiemodel is Gregory Guillaume, Chief Designer Europe heeft geprobeerd met de B-segmenter een ondeugend karakter aan een robuuste en toch stijlvolle carrosserie te koppelen. Volgens de huidige trend staan ook individualisatie en personalisatie op een hoog niveau. Echter op welke wijze dit tot uiting komt is door de summiere informatie vanuit het Koreaanse hoofdkwartier nog niet duidelijk.

Innovatieve techniek
Dit geldt tevens voor de aandrijflijn waarmee de Niro is uitgerust. Het persbericht spreekt over een gloednieuw innovatief systeem, maar details hierover blijven achterwege. We verwachten dat deze informatie pas tijdens zijn officiële publieksdebuut op de IAA openbaar gemaakt zal worden. Nog een paar weken geduld dus.

Gerelateerde artikelen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.