Autonieuws

Opel Insignia OPC vooral onderhuids verfijnd

In het kielzog van de vernieuwde Insignia introduceert Opel de opgefriste Insignia OPC. Echter, je moet er vooral mee rijden om erachter te komen wat de doorgevoerde verbeteringen zijn.

Optisch verandert er weinig. Een stel andere koplampen met herontworpen LED-dagrijverlichting, een grille met voortaan een enkele chroomstrip en hertekende achterlichten die eveneens van moderne LED-lampen zijn voorzien, dat is het wel zo’n beetje wat exterieurvernieuwingen betreft. Binnenin trakteert Opel op een nieuw sportstuurwiel (optioneel verwarmbaar) en een tegen meerprijs verkrijgbaar 8 inch display dat stoere informatie kan weergeven zoals gereden G-krachten, de opgebouwde remkracht, de gaspedaalstand en opgewekte laterale krachten.

Prestaties
Opel heeft de Insignia OPC vooral technisch verbeterd, al blijft het vermogen van de geblazen V6 met 325 pk en 435 Nm als vanouds. Accelereren naar 100 km/h duurt zodoende nog altijd precies zes seconden voor de sedan en 6,3 seconden voor de Sports Tourer-stationvariant. De standaard topsnelheid is bij beide carrosserievarianten begrensd op 250 km/h, maar dat kan naar 270 km/h worden na bijbetaling (Sports Tourer: 265 km/h).

Tandje erbij
Ondanks de gelijk gebleven prestaties zou het rij- en stuurgedrag verbeterd moeten zijn, terwijl het binnen stiller is. Opel heeft daarvoor name het chassis en ophanging nog eens onder de loep genomen; 60 procent van de achterwielophanging is vernieuwd. Daarnaast zijn er tal van kleine aanpassingen gedaan om vibraties en andere negatieve invloeden op het rijgedrag in de kiem te smoren en is de software van de adaptieve FlexRide-dempers op de schop gegaan. Ook het management van het ESP-systeem kreeg een update zodat onderstuur minder om de hoek komt kijken.

Gerelateerde artikelen

Opel Insignia ST GSi treedt in voetsporen zeldzame Vectra

Spyshots
> Artikel lezen

Snelle pakezel: Opel Insignia GSi Sports Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.