Autonieuws

BMW 1-serie GT gepatenteerd

Dat BMW niet bijster veel meer verandert aan de 1-serie GT bewijzen deze patentschetsen die zijn ingediend bij het octrooienbureau. Een Chinese website wist ze te bemachtigen en zodoende kunnen ook wij alvast een goede indruk verkrijgen.

We zijn van BMW gewend dat het bij een productiemodel altijd erg trouw blijft aan de conceptcar als deze daaraan vooraf is gegaan. En opnieuw doet het merk dat met de 1-serie GT. Hoewel de auto, die pas in 2014 op de markt komt, erg overeenkomt met zijn voorbode, de Active Tourer Concept, is nu ze beide gebroederlijk op één afbeelding staan heel mooi te zien wat het weglaten van specifieke ‘concept’-details doet met het definitieve eindproduct. Om toch de looks van de Active Tourer door te voeren verwijst BMW de klant straks graag naar de ellenlange optielijst.

Vol primeurs
Het mag inmiddels niet meer als een verrassing komen dat de 1-serie GT de eerste BMW is met voorwielaandrijving. Dit is gedaan vanwege schaalvergroting en daarmee kostenbesparing. De 1-GT deelt zijn platform met dat van de nieuwe MINI die er ook aan zit te komen.
Nog een tweetal primeurs voor BMW – als we de i8 voor het gemak niet meerekenen – is het behelzen van driecilinder-motoren en het feit dat de 1-serie GT de eerste MPV-achtige uit München is. Naast een 5-zitter zal de auto ook als 7-zitter te bestellen zijn.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW toont ook hybride 2-serie Active Tourer

Autonieuws
BMW toont ook hybridende 2-serie Active Tourer
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW

Autonieuws
225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.