Autonieuws

‘Jaguar´s crossover al op de IAA´

Welles, nietes, welles, nietes. Uit monde van Jaguar hebben we nog altijd niets gehoord. Insiders daarentegen zijn erover uit nu: Jaguar kan de crossover-successen bij andere luxemerken niet langer negeren en zal daarom ook een softroader gaan lanceren. Op de IAA gaat het doek er al van af.

De tweejaarlijkse IAA in Frankfurt vangt al over anderhalve maand aan, maar nog altijd hebben we geen enkel teken van leven van Jaguar’s beoogde crossover gezien. Opmerkelijk, want normaliter doet de Britse fabrikant niet zo geheimzinnig met nieuwkomers. Toch zijn insiders er zeker van dat Jaguar met een dergelijk model op de proppen komt. De reeds door de fabrikant vastgelegde namen XQ en Q-type zijn hiervan indirecte bewijzen, maar ook uit eigen bronnen put men de zelfverzekerdheid dat het slechts een kwestie van tijd is dat er een opgehoogde Jaguar op de bühne staat.

Productiemodel of concept 
Eigenlijk enkel over een onthulling in Frankfurt bestaat enige twijfel. Daarnaast zijn er nog vraagtekens in welke hoedanigheid Jaguar’s crossover onder het witte laken vandaan komt. Gaat het merk eerst een concept (als proefballonnetje) presenteren of meteen een productierijp product? Opvallend is dat de insiders het antwoord hierop min of meer zelf al geven.
Ze verwachten namelijk dat de auto in de tweede helft van 2015 bij de dealers zal staan. Wanneer de onthulling inderdaad op de IAA 2013 plaatsvindt klinkt een productiemodel dan tamelijk onlogisch. Of beter gezegd weinig commercieel. Wij zien Jaguar na een eerste kennismaking echt niet nog twee jaar achterover leunen. Moederbedrijf Tata, dat eerder nog fel tegen een crossover van Jaguar was, al helemaal niet. Ondertussen zouden velen onder de doelgroep immers al een Porsche Cayenne of Macan, BMW X5 of Mercedes M-klasse gekocht kunnen hebben.

Gerelateerde artikelen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Markante Jaguar I-Pace per direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Belg vergat zomaar eventjes de zeldzame Jaguar XK140 Michelotti

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar F-Pace SVR geeft pas op bij 283 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Legendarische Jaguar D-type terug in productie

Autonieuws
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.