Autonieuws

Aston Martin V8 Vantage

Betaalbare Aston Martin V8 Vantage

De V8 Vantage is al lang niet meer in productie. De auto herleeft want Aston Martin presenteert een nieuw model onder de naam V8 Vantage. Een nieuwe 4.3 liter V8 met 380 pk staat garant voor de prestaties en hij zal betaalbaar worden.

Betaalbare Aston Martin V8 Vantage
In 2003 presenteerde Aston Martin op de NAIAS in Detroit een conceptcar onder de naam V8 Vantage. Met de auto zou Aston Martin in een nieuw sector terecht komen waar het merk geen model had. Net als vele andere merken gaat Aston Martin nu ook op zoek naar het ´lagere´ segment. Het Engelse merk zet met de V8 Vantage een meer betaalbare sportauto in de markt die jongere kopers aan moet gaan trekken. Ondanks dat moest de V8 Vantage herkenbaar worden als een echte Aston Martin. Als de logo´s zouden worden verwijderd moest er geen twijfel mogelijk zijn, en dat is gelukt.
 
Herkenbaar Aston Martin
De lange motorkap, de typische grille, het roostertje in het zijscherm en de dikke achterkant: dit is onmiskenbaar een Aston Martin. Ook in het interieur is alles Aston Martin dat de klok slaat. Het merk laat weten dat niets geleend is van zusterbedrijven zoals dat bij de introductie van de Vanquish fout is gegaan. Toen gebruikte men diverse onderdelen uit het interieur van de Ford Mondeo en dat viel niet bepaald goed. Blijkbaar heeft Aston Martin hiervan geleerd. Hout, leer en aluminium overheersen in het interieur en geven een luxe maar ook moderne uitstraling. Ook in de rest van de auto zijn mooie en duurzame materialen gebruikt. Zo is een groot deel van de auto van aluminium maar er is ook magnesium gebruikt en andere materialen afkomstig uit de luchtvaart.
 
4.3 liter V8
Het kloppend hart van de 1.570 kg wegende sportauto is een 4.3 liter V8 met 32 kleppen. Deze V8 is compleet nieuw en zal worden gebouwd in Aston Martin´s nieuwe motorenfabriek in Duitsland. Het maximale vermogen van 380 pk is beschikbaar bij 7.000 toeren per minuut en het maximale koppel van 410 Nm komt bij 5.000 toeren per minuut onder je rechter voet tot je beschikking. Dat resulteert in een acceleratie van 0-100 km/h in 5,0 seconden en een topsnelheid van 280 km/h. Voor de overbrenging van het vermogen op de weg is gebruik gemaakt van een nieuwe handgeschakelde zesbak.
 
Eind 2005 in productie
Aston Martin presenteerde de V8 Vantage tijdens de Autosalon van Genève. De auto gaat eind 2005 in de verkoop. De Engelsen hebben geluk want zij mogen een paar maanden eerder al een V8 Vantage bestellen. Aston Martin´s nieuwe sportauto wordt gebouwd in de fabriek in Goodwood, Engeland.
Redactie
Door Redactie
Betaalbare Aston Martin V8 Vantage
Betaalbare Aston Martin V8 Vantage
Betaalbare Aston Martin V8 Vantage
Betaalbare Aston Martin V8 Vantage
Betaalbare Aston Martin V8 Vantage
Betaalbare Aston Martin V8 Vantage

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers