Autonieuws

Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom met 25 cm verlengd

Twee jaar na de introductie van de Phantom presenteert Rolls-Royce een Phantom met verlengde wielbasis. De extra ruimte komt geheel ten goede aan de achterpassagiers. Rolls-Royce heeft de verlenging bijna onzichtbaar in de auto opgenomen.

Rolls-Royce Phantom met 25 cm verlengd
Al bij de ontwikkeling van de Phantom is rekening gehouden met een lange versie van de nu al enorme Rolls. De auto is opgebouwd uit een aluminium space frame chassis dat volgens de fabrikant de grootste body van aluminium is die ooit gemaakt is. Zoals alles aan de auto is ook het space frame volledig handwerk en worden alle carrosseriedelen met de hand ´geklopt´.
 
Bijna onzichtbaar
De Phantom is met 250 mm verlengd maar dat is van de buitenkant nauwelijks te zien. Het enige dat aan de buitenkant gewijzigd is zijn de deuren en het dak. De verlenging heeft plaats gevonden direct na de B-stijl. Daar is het dak verlengd en zijn de achterportieren een stuk langer dan bij de ´korte´ Phantom. Bij de bouw van een lange wielbasis versie gebeurt het vaak dat de auto in twee wordt gezaagd waarna er een stuk tussenkomt. Bij de Phantom is dat niet het geval geweest en dat heeft tot gevolg dat de lange versie geen verlies heeft geleden in stevigheid.
 
Veeleisende klanten
Zoals gezegd komt de extra interieurruimte volledig ten goede aan de achterpassagiers, die nu maar liefst 25 cm meer beenruimte hebben. De auto is speciaal ontwikkeld voor het Midden-Oosten en Azie waar veel vraag is naar verlengde auto´s en de klanten van de wens erg hoog zijn.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Rolls-Royce Phantom met 25 cm verlengd
Rolls-Royce Phantom met 25 cm verlengd

Zoeken

Merk- & modeldossiers