Autonieuws

Nieuwe familieauto: Hyundai Portico

Hyundai heeft op de Chicago Auto Show de Portico Concept Car gepresenteerd. Hyundai ziet dit model als voorstudie van de nieuwe generatie familieauto’s. De Portico biedt plaats aan zes personen verdeeld over twee zitrijen en is hybride aangedreven.

De Portico is ontworpen en gebouwd door Hyundai’s Advanced Design Team in het Design Center in Zuid-Korea. De auto laat zien welke weg Hyundai wil inslaan met de nieuwe generatie familieauto’s. De Portico is een soort crossover; geen MPV en geen SUV, maar wel een model met de functionele voordelen van beide varianten.
 
Ruimtelijk interieur
Het eerste wat opvalt wanneer de deuren opengaan, is dat de auto geen B-stijlen heeft, waardoor de achterportieren van voren open gaan. Hiermee wordt de instapruimte aanzienlijk vergroot. Door de opstelling met twee zitrijen is er bovendien veel meer beenruimte, dan bij modellen met drie rijen. Het panoramische dak, dat met een druk op de knop kan worden verduisterd, geeft extra veel licht en een ruimtelijk gevoel in het interieur.
 
All wheel drive hybride
De nieuwe concept car van Hyundai wordt aangedreven door een nieuwe aluminium V6-motor met 24 kleppen, die is gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie met sequentiële bedieningsmogelijkheid (Shiftronic). De Portico is speciaal ontworpen voor de toepassing van Hyundai’s all wheel drive hybride aandrijving met twee elektromotoren. De één zorgt voor de aandrijving van de voorwielen en de ander voor de achterwielen met 136pk en 83 pk.

Lange wielbasis
De concept car heeft een wielbasis van 3070 mm. De lengte van de Portico bedraagt 5 meter en de wagen is 2 meter breed. De Portico staat op P255/60R-18 banden.
 
Nieuwe familieauto´s
Productie voor de Portico zit er niet in. Wel is het een voorbode van een nieuwe generatie ‘familieauto’s’ voor het merk.

Gerelateerde artikelen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.