Autonieuws

Middenklasse sedan: Cadillac BLS

Cadillac is bezig Europa te veroveren en introduceert een geheel nieuwe vierdeurs sedan in het middenklasse segment: de Cadillac BLS. De BLS is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en leverbaar met een dieselmotor!

In alles is de BLS een bijzondere Cadillac. Zo is de auto aangedreven op zijn voorwielen en is er een moderne dieselmotor leverbaar. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Amerikaanse merk dat zij een dieselmotor leveren. Cadillac laat weten dat de BLS gericht is op een combinatie tussen comfort en sportiviteit. Wel is de BLS herkenbaar als een echte Cadillac. De rechtopstaande koplampen, V-vorm in de grille en de kenmerkende achterlichten stralen één-en-al Cadillac uit.
 
Luxe en infotainment
In het interieur van de Cadillac BLS heerst een luxueuze atmosfeer en is gebruikgemaakt van de nieuwste vormen van infotainment. Voorbeelden zijn het sportieve driespaaks stuurwiel met geïntegreerde functietoetsen en een klein analoog uurwerk in de middenconsole. De ronde instrumenten hebben een zwarte achtergrond, witte cijfers en rode wijzers. Het meubilair is bekleed met leder. De ventilatieroosters hebben een geborsteld aluminium uiterlijk, dat ook terugkomt op de middenconsole. Het infotainmentsysteem omvat een BOSE audio-installatie, DVD-navigatie, een beeldscherm met touch-screen functie en Bluetooth-aansluitingen voor telefonie.
 
Dieselmotor!
Vier turbomotoren: driemaal benzine en één diesel
De benzinemotoren hebben allen een turbocompressor. Er is keuze uit twee 2.0 liter viercilinders en een 2.8 liter zescilinder. Omdat de Cadillac BLS speciaal is ontwikkeld voor de Europese markt, ontbreekt een moderne dieselmotor niet; het gaat om een 1.9 liter common-rail turbodiesel met een onderhoudsvrij partikelfilter waarmee hij voldoet aan de Euro 4 norm. Elk van deze motoren is te combineren met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak en kenmerkt zich door bijzonder hoge prestaties.
 
Onderstel: nadruk op comfort en dynamiek
Cadillac wil de auto neerzetten in het mid-premium segment en dat betekent ook dat je met een sportief en comfortabel onderstel moet komen. Vóór zijn McPherson veerpoten toegepast en achter een fraaie multi-link constructie. Volgens Larry Craig, Program Engineer Manager, heeft het comfort een even grote plek in de ontwikkeling van de BLS gekregen als de dynamiek. “Daarom was er speciale aandacht voor een optimale demping van geluiden en trillingen”, zo legt hij uit. “Zo zijn de achteras en het koetswerk via speciale rubberen bussen met elkaar verbonden en hebben wij de wielkuipen, het dak en de bagageruimte extra goed geïsoleerd.”
In 2006 leverbaar
Cadillac presenteert de BLS op de Salon van Genève, maart 2005. Een jaar later, in het voorjaar van 2006, zal de BLS leverbaar zijn op de Europese markt.

Gerelateerde artikelen

Cadillac BLS tijdelijk flink goedkoper

Autonieuws
Cadillac BLS tijdelijk flink goedkoper
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.