Autonieuws

Honda onderneemt actie met compacte crossover

De Europese consument geeft zijn centen uit in de segmenten waar Honda geen modellen heeft en het merk heeft het daardoor erg zwaar. Als de Japanse fabrikant niet snel actie onderneemt, kan het wel eens zijn dat het de handdoek in de ring moet gooien. En dat wil Honda niet, dus wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een compacte crossover.

In een dalende automarkt als die van Europa vinden compacte crossovers en SUV’s veruit de meeste aftrek. En volgens de geleerden houdt die populariteit nog wel even aan. Autofabrikanten die niet zo’n auto in hun gamma hebben doen er zodoende verstandig aan alsnog met een dergelijk model te verschijnen. Honda heeft dit advies ter harte gekomen en is inmiddels gestart met de ontwikkeling van een model dat het op gaat nemen tegen auto’s als de Opel Mokka, Chevrolet Trax, Peugeot 2008 en Renault Captur. In 2015 moet hij klaar zijn.

Urban SUV Concept
Dat Honda werkt aan de lancering van een compacte SUV in het B-segment komt niet als een verrassing. Afgelopen januari, tijdens de NAIAS in Detroit, toonde het immers al de Urban SUV Concept. En laat de reddende(?) Honda nu net zijn geïnspireerd op dat studiemodel, een kleine CR-V. Meer informatie over het design hebben we niet, maar we kweken een verwachtingspatroon uit het feit dat de conceptcars en de daaruit voorkomende productiemodellen van Honda vaak erg trouw aan elkaar zijn.

Compacte turbomotor
Dat Honda gericht actie onderneemt is een stap in de goede richting om te kunnen overleven in Europa. Maar minstens zo belangrijk is een aantrekkelijke krachtbron, of beter gezegd een aanlokkelijk prijskaartje als gevolg daarvan. Kortom, Honda moet echt afstand gaan nemen van relatief grote, atmosferische benzinemotoren die gewoonweg niet kunnen tippen aan de geblazen kleintjes van de Europese fabrikanten. Een advies waarnaar eindelijk is geluisterd, want zo’n compacte turbokrachtbron is in de maak, en het ligt in de lijn der verwachting dat deze gloednieuwe motor ook beschikbaar zal zijn in de zonet behaalde crossover.

Gerelateerde artikelen

Sportieve Honda FR-V voor de toekomst

Autonieuws
Sportieve Honda FR-V voor de toekomst
> Artikel lezen

Lichte facelift en nieuwe motor Honda FR-V

Autonieuws
Lichte facelift en nieuwe motor Honda FR-V
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.