Autonieuws

Zo smoelt de Mercedes CLA Shooting Brake!

Hoewel niemand eraan twijfelt, heeft Mercedes-Benz nog altijd niet officieel bevestigd dat er een CLA Shooting Brake in het vat zit. En dus lopen wij maar alvast vooruit op de zaken.

De Mercedes CLA blaast qua design zeker een frisse wind door het bestaande wagenpark. Of ‘ie ook een natuurlijke schoonheid is, daar zal niet iedereen het over eens zijn. Tegenhangers, waaronder wij, reppen dat het front te druk is vormgegeven, maar bovenal niet in balans is met de rest van het koetsontwerp. De oplossing daarvoor lijkt te schuilen in de CLA Shooting Brake. Tenminste, als het stationmodel in lijn ligt met de ‘helderziende’ schets die onze vaste illustrator heeft gemaakt op basis van de huidige CLA, zijn grote broer, de CLS Shooting Brake, andere bronnen en eigen inzichten. Het design is veel meer in proportie, niet?! De chaotisch getekende, pompeuze voorzijde wordt letterlijk in balans gehouden door de ‘gezonde welvaart’ aan de achterzijde. Als de CLA Shooting Brake zo gaat smoelen, dan kan hij onze goedkeuring tegemoet zien. Wat jij?

Ook als AMG, alstu!
Onder de kap zal de CLA Shooting Brake geen verrassingen kennen. Het motorgamma zal overgenomen worden van de vierdeurs-coupévariant met vermogens variërend van 122 tot hopelijk 360 pk. Of er daadwerkelijk een hete AMG-variant in de pijplijn zit, is bidden. Gezien AMG heeft uitgesproken haar portfolio de komende jaren sterk te willen uitbreiden is er een reële kans.

Gerelateerde artikelen

Laatste testritten voor Mercedes CLA Shooting Brake

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Dit kost de Mercedes CLA Shooting Brake, incluis 45 AMG

Autonieuws
Gehele linie Mercedes-Benz CLA Shooting Brake geprijsd
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes CLA & CLA Shooting Brake

Spyshots
Mercedes CLA & CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Mercedes-Benz verrijkt zich met CLA Shooting Brake

Autonieuws
Mercedes-Benz trekt doek van CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift

Autonieuws
Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.