Autonieuws

14% bijtelling voor Mercedes S 500 Plug-In Hybrid

De Mercedes S-klasse zal in Nederland binnen no-time de onbetwiste marktleider worden in zijn segment. De nieuwe S-klasse komt er als S 500 Hybrid en die weet slechts 70 g/km uit te stoten. Dat is, jawel, genoeg voor 14% bijtelling.

Het is nogal een verschil, 25% bijtelling over een bedrag van rond de honderdduizend euro, of 14% over datzelfde bedrag. Concreet scheelt het bruto 11.000 euro per jaar. En dat is ook in deze klasse wel heel erg mooi meegenomen. Dat enorme bijtellingsvoordeel is te danken aan de feilloos samenwerkende hybridetechniek van de Mercedes S 500 Plug-In Hybrid, al weer de derde hybride in het leveringsprogramma van de nieuwe S-klasse.

69 g/km
In de S 500 Plug-In Hybrid combineert Mercedes een 333 pk en 480 Nm sterke V6-benzinemotor met een krachtige elektromotor, goed voor nog eens 109 pk en 340 Nm. Het gecombineerde vermogen geeft Mercedes niet prijst, maar wel dat de volledig elektrische actieradius zo’n 30 kilometer bedraagt bij een normale rijstijl. Wanneer daarvan geprofiteerd wordt tijdens de NEDC-meetmethode komt daaruit een gemiddeld verbruik van 3,0 l/100 km uitrollen. De CO2-uitstoot die daarbij hoort is een zeer lage 69 g/km, nog eens 2 g/km lager de grootste 14%-rivaal van de S 500 Plug-In Hybrid: de Porsche Panamera S E-Hybrid. Gezien de verkopen van die auto relatief gezien de pan uitrijzen, moet het met de carrière van de hybridende S 500 ook wel snor zitten. En de stekkerlimousine is nog snel ook. In 5,5 seconden zou je ermee op 100 km/h kunnen zitten. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

2014
Mercedes-Benz laat het publiek tijdens de IAA in Frankfurt voor ’t eerst kennismaken met de S 500 Hybrid. De showroomintroductie is ergens begin volgend jaar. Prijzen volgen tegen het naderen van dat moment.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.