Autonieuws

Nieuwe Honda Jazz opgedoken

Er zit een nieuwe Honda Fit aan te komen, het model dat bij ons bekend staat als de Jazz. De eerste beelden van de auto circuleren reeds op het internet.

Aanvankelijk lijkt het erop dat de Honda op de foto’s een ingrijpend vernieuwde versie van de huidige Fit/Jazz is, maar zodra je onder andere let op het gedeelte rond de A-stijl betreft het toch een compleet nieuwe auto. Honda blijft gewoon trouw aan het bestaande profiel. Ook de nieuwe Jazz gaat het als compacte MPV weer opnemen tegen auto’s als de Ford B-max, Toyota Verso-S en Citroën C3 Picasso.

Civic
Kenmerkend aan de nieuwe Jazz is het front dat is ontleend aan dat van de Civic en de Insight. De voorzijde met een vlakker liggende, massieve grille die bijna vloeiend overloopt in tevens horizontalere koplampen oogt een stuk minder lief dan dat van de huidige Jazz. Ook de achterzijde doet stoerder aan. De hoge, verticale achterlichten hebben we iets weg van die van de Volvo V70 en de bumper is, net als vooraan, een stuk bonkiger van stuk door de hoekige gaten erin.
Onderhuids zal de Jazz echter nog altijd een lieverdje zijn. Tenminste, de Hybrid-uitvoering die ongetwijfeld in ons land wederom de meeste aftrek zal gaan vinden. Over de hybridetechniek is helaas nog niets bekend, evenals wanneer we de nieuwe Honda Jazz in Europa kunnen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Facelift en nieuwe benzinemotor voor Honda Jazz

Autonieuws
> Artikel lezen

Europese versie nieuwe Honda Jazz in Parijs

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe Honda Fit, bij ons Jazz

Autonieuws
Dit is de nieuwe Honda Fit, bij ons Jazz
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.