Autonieuws

Primeur op de RAI: Donkervoort D8 270 RS

Tijdens de AutoRAI zal Donkervoort de D8 270 RS presenteren. Deze speciale uitvoering van de D8 wordt gebouwd in een beperkte oplage van 25 stuks en gebaseerd op de recordauto van Donkervoort.

De D8 270 RS die op de AutoRAI wordt geïntroduceerd is een eerbetoon aan de prestigieuze overwinning op de Nordschleife van enkele maanden geleden. “Maanden had Porsche geoefend om met de Carrera GT, een van de meest geroemde superauto’s van dit moment, het record voor straatauto’s te verbreken. Wij hebben dat feestje ruw verstoord. Het oude ronderecord stond op naam van de Porsche GT2. De Carrera GT deed ongeveer tweetiende van een seconde korter over het 22,3 km lange traject en zette een tijd van 7,32.44 minuten neer. Onze poging sneller te zijn dan de Carrera GT resulteerde in een rondetijd van 7,18.01 minuten; een bijna ongeloofwaardige 15 seconden sneller! We hebben de wereld even wakker geschud”, aldus Jonathan Middag, Manager Marketing & Public Relations. De nieuwe D8 270 RS is direct afgeleid van deze recordauto en vormt daarmee een mooie aanvulling op het bestaande programma. 

Technische aanpassingen
De D8 270 RS onderscheidt zich van de andere D8 modellen door onder meer een gewijzigde neus met grotere koelopeningen en een extra radiator aan de zijkant van de auto. Door het flink gestegen vermogen wordt er veel van de auto gevergd en dus is deze extra koelcapaciteit noodzakelijk. Elke D8 270 RS wordt genummerd en krijgt een aantal subtiele details die aangeven dat het om een bijzondere uitvoering gaat. Alleen echte kenners en ware liefhebbers zullen de auto meteen herkennen en op hun hoede zijn. Kopers van een D8 270 RS krijgen bij aflevering van de auto een speciale rijvaardigheidstraining die wordt verzorgd door Prodrive-Training.

Speciale schoen
En om de introductie luister bij te zetten wordt ook een speciale schoen geïntroduceerd als uitbreiding van de fashionlijn. “Naast auto’s met de naam Donkervoort is er ook een uitgebreide kleding- en schoenenlijn die de naam Donkervoort draagt en die in ruim 70 gerenommeerde modewinkels in Nederland en België wordt verkocht. Deze fashion is ontwikkeld voor het rijden in een Donkervoort. Ter gelegenheid van het ronderecord heeft Floris van Bommel een raceschoen ontwikkeld die ook RS is gedoopt. De schoen is uitgevoerd in suède met een metallic finish. De zool heeft het profiel van een regenband en zorgt voor optimale grip. Net zoals de auto worden van de raceschoen maar 25 paar gemaakt die individueel worden genummerd.  

Gerelateerde artikelen

Donkervoort viert overwinning met speciale D8

Autonieuws
Donkervoort viert overwinning met speciale D8
> Artikel lezen

Het nieuwe Donkervoort Classic Jack: slechts 80 stuks

Lifestyle & design
Warme kraag
> Artikel lezen

Productie Donkervoort D8 GT van start

Autonieuws
Productie Donkervoort D8 GT van start
> Artikel lezen

Donkervoort komt met een coupé: D8 GT

Autonieuws
Donkervoort komt met een coupé: D8 GT
> Artikel lezen

Eerste Donkervoort D8 GT afgeleverd

Autonieuws
Eerste Donkervoort D8 GT afgeleverd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.