Autonieuws

Officieel: Fiat 500XL heet 500L Living

Niet 500XL, maar 500L Living. Zo heet de nieuwe loot aan de Fiat 500-familie. Het model, dat Fiat een Magic Purpose Wagon (MPW) noemt, is nog een slag groter en ruimer dan de 500L en biedt plaats aan maximaal 7 personen. Vanaf augustus start de verkoop.

Het is alweer het vierde lid van de 500-familie. Elke nieuwgeborene blijkt weer wat groter dan de voorlaatste en dat geldt in het bijzonder voor de 500L Living. De 4,35 meter lange Fiat is 20 centimeter langer dan zijn Living-loze broer en kan daardoor plaats bieden aan een derde zitrij en een standaardbagagevolume van 638 liter. De nauwelijks minder brede en hoge 500L met maximaal twee zitrijen komt niet verder dan 585 liter. 

Vier motoren
De verkoop van de 500L Living start al over anderhalve maand en het verkrijgbare motorenpalet bestaat uit vier krachtbronnen, twee benzinevarianten en evenveel diesels. Tot die eerste categorie behoren de 1.4 met 95 pk en de 105 pk sterke TwinAir Turbo. Dieselen kan met de 1.6 MultiJet II met 105 pk of de 1.3 MultiJet II met 85 pk. Die laatste is er desgewenst in combinatie met een automaat.
Ongeacht de keuze heeft de 500L Living ‘alle charme van de 500, de wendbaarheid van een stadsauto, maar de veelzijdigheid van een MPV’ meldt Fiat.

Twee uitvoeringen
Wat betreft uitrustingniveaus houdt Fiat het eveneens simpel. Er zijn er slechts twee, de Pop Star en de Lounge. Beide modellen zijn te verkrijgen met vijf of zeven zitplaatsen, negentien lakkleuren (waaronder elf two-tone combinaties), zes interieurvarianten en vijftien verschillende velgen en wieldoppen. Bij weten van Fiat maakt dit 282 verschillende combinaties mogelijk. Verder biedt de 500L Living opties zoals een leder interieur, geïntegreerd navigatiesysteem en een achteruitrijcamera.

De Fiat 500L Living wordt geproduceerd in de Servische fabriek in Kragujevac. In juli start verkoop in Italië, om een maand later in Nederland te arriveren. Prijzen volgen binnenkort.

Gerelateerde artikelen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Fiat 500L is een nachtbraker

Spyshots
> Artikel lezen

Fiat 500XL opnieuw opgedoken; nu compleet naakt

Autonieuws
Fiat 500XL opnieuw opgedoken; nu compleet naakt
> Artikel lezen

Alle specs en prijzen Fiat 500L Living bekend

Autonieuws
Alle specs en prijzen Fiat 500L Living bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.