Autonieuws

Rolls-Royce Wraith gaat ver over de drie ton

City Motors, de Nederlandse importeur van Rolls-Royce, heeft een vanafprijs gegeven aan de Wraith. De nieuwe coupé verruilt voor niet minder dan € 360.000,- van gelukkige eigenaar. En dat is, gekeken naar wat gelijkwaardige modellen van andere merken kosten, een relatief hoge vanafprijs.

Met de Wraith heeft Rolls-Royce een auto neer proberen te zetten dat de concurrentie aankan met onder andere de Bentley Continental GT. Qua capaciteiten zal niemand daarover twijfelen, maar het prijskaartje kan de Wraith nog wel eens op gaan spelen. Hoewel de kopers van dit soort auto’s niet op een duizendje meer of minder zullen kijken, is het prijsverschil met de Bentley maar liefst ruim € 70.000,-.

Kwaliteit
Als we door dat prijsverschil heen prikken en kijken naar wat de Wraith nu eigenlijk biedt voor het geld, kunnen we alleen maar concluderen dat het geen miskoop zal zijn. Een 6.6 liter V12 met 632 pk en 800 Nm is al om te smullen, maar er is nog meer. In 4,6 seconden accelereert de 2.360 kg zware Brit naar 100 km/h en wie het gaspedaal maar lang genoeg naar beneden duwt komt vanzelf uit op de topsnelheid van 250 km/h. Elektronisch begrensd welteverstaan. En dan is er natuurlijk nog de afwerking die je van een Rolls mag verwachten; bij Rolls staat de kwaliteit van hun producten bovenaan de prioriteitenlijst.

Eindhoven
De Rolls-Royce Wraith is per direct te bestellen en wordt aan het einde van het jaar aan de eerste klanten afgeleverd. Ben je van plan om er één aan te schaffen, of wil je de weelderige fastback gewoon even in het echt zien, dan kun je daarvoor afreizen naar Eindhoven waar de Nederlandse importeur van het luxe-merk, City Motors, is gevestigd.

Gerelateerde artikelen

Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie

Lifestyle & design
Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé speelt in de sneeuw

Spyshots
Rolls-Royce Spyshots
> Artikel lezen

Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith

Autonieuws
Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith
> Artikel lezen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Rolls-Royce rockt met Wraith 'Inspired by Music'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.