Autonieuws

Zo wordt een Alfa Romeo 4C gemaakt!

Reikhalzend kijken we uit naar onze eerste meters in de Alfa Romeo 4C. Maar voor het zover is zal de productie van de rappe Italiaan op gang moeten komen. En om ons op de hoogte te houden gaven de Zuid-Europeanen deze fotoserie van de productielijn vrij.

De fabriek van Maserati in Modena is het toneel waar de Alfa Romeo 4C geboren wordt. Aangezien Alfa Romeo te weinig ervaring heeft met het produceren van achterwielaangedreven en van zeer licht en modern materiaal vervaardigde sportauto’s, maar ook kleine series - er worden op jaarbasis maar 3.500 4C´s gebouwd - zochten de Italianen een partner om hun model te produceren. Maserati werd daarin het meest geschikt bevonden als neefje binnen de Fiat Group.

Nog sneller
Het kloppend hart, dat door de medewerkers van Maserati achter in de 4C gehangen wordt, is een 1.8 liter turbomotor met 240 pk. Maar geruchten over een nog sterkere motor met maar liefst 300 pk duiken steeds vaker op. Die krachtbron zou de nu al waanzinnige cijfers van Alfa’s snelste moeten kunnen verpulveren. Om je geheugen nog even op te frissen: de huidige brengt 960 kg op de weegschaal, kan – gekoppeld aan een TCT-versnellingsbak met dubbele koppeling – in 4,5 seconden naar de 100 km/h knallen en heeft een topsnelheid van 250 km/h.

Eind van het jaar
Deze beelden zijn van de zogenoemde ‘Launch Edition’, waarvan 500 exemplaren naar Europa, 400 naar Noord-Amerika en 100 naar de rest van de wereld getransporteerd zullen worden. De productie van de reguliere 4C zal aan het eind van het jaar op gang komen en wij kunnen niet wachten tot het moment dat we plaats kunnen nemen achter het stuur van de 4C. Tot dat moment moeten wij, en jij, het doen met deze foto’s uit de fabriek in Modena.

Gerelateerde artikelen

Alfa 4C Quadrifoglio Verde nog meer hardcore

Spyshots
Alfa 4C Quadrifoglio Verde is nog meer hardcore
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag

Fotogalleries
111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

Tuning & styling
Zender geeft Alfa 4C
> Artikel lezen

Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8

Tuning & styling
Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.