Autonieuws

Nissan Terrano herrijst als vermomde Dacia

Nissan heeft met een officiële schets bevestigd dat de Terrano nieuw leven ingeblazen wordt. De terreinwagen annex crossover krijgt een aparte plaats in het ruime gamma van de Japanners en moet al redelijk snel voor het publiek beschikbaar worden. Zelfs over de prijzen kunnen we al een klein beetje filosoferen.

De samenwerking tussen Renault en Nissan lijkt meer en meer succes te boeken. Het uitwisselen van motoren en het gezamenlijk ontwikkelen van elektrische auto´s is niet nieuw meer, maar een rebadge is dat wel. En de eerste keer dat het Franse-Japanse concern dat doet is met de nieuwe Terrano. Renaults dochteronderneming Dacia zal de Duster als donorauto inleveren voor het model dat de naam Terrano weer nieuw leven in moet doen blazen.

Gaatje
Inmiddels is de Terrano al een tijdje niet meer leverbaar. De geschiedenis van de Nissan Terrano hield op in 2006, toen het model uit productie genomen werd. De terreinwagen werd opgevolgd door het drietal X-Trail/Pathfinder/Qashqai en daarmee had Nissan een breed aanbod aan SUV´s/crossovers in haar gamma. Toch vonden de Japanners nog een gaatje om de Terrano in te plaatsen. Of eigenlijk een heel gat: dat van een betaalbare no-nonse terreinauto. Mede voor opkomende markten een prima beslissing.

Doelgroep
Nissan lijkt iets verder te gaan dan simpelweg de logo´s van Dacia te vervangen door eigen exemplaren. Afgaande op de door Nissan vrijgegeven schets zien we een grotendeels hertekend front waardoor het model een eigen, maar herkenbaar Nissan, gezicht krijgt. 

Duurder
De verwachting is dat de crossover aan het eind van dit jaar al zijn opwachting in productie-uniform maakt. Naar prijzen is het nog gissen, maar in de samenwerking die Renault – en indirect dus ook Dacia – en Nissan hebben gemaakt is opgenomen dat modellen die uitgeleend worden bij het ontvangende merk iets duurder zullen zijn. De Duster staat in de prijslijsten vanaf € 17.990,- dus zal de prijs van de Nissan Terrano waarschijnlijk in de richting van de 20 mille gaan.

Gerelateerde artikelen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.