Autonieuws

BMW 5-serie eerste auto met muziekstreaming

De auto-industrie weet doorgaans snel in te haken op noviteiten op het gebied van consumentenelektronica. Het heeft dan ook verrassend lang geduurd voordat er een fabrikant directe muziekstreaming in de auto beschikbaar stelt. BMW is nu dan eindelijk de eerste.

´Nergens wordt er meer naar muziek geluisterd dan in de auto.´ Dit zei Jez Bell van rara, het bedrijf dat de samenwerking met BMW is aangegaan om muziekstreaming in de auto aan te kunnen bieden. Vooralsnog is hun streaming-dienst beschikbaar in het Verenging Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en ons eigen Nederland, en enkel in de BMW 5-serie.

17 miljoen liedjes
Om muziek te streamen naar de 5-serie behoeft er geen SIM-kaart of speciale dongel ingeplugd te worden. Ook is het niet nodig je smartphone te koppelen aan de auto. Rara streamt de muziek rechtstreeks naar het BMW ConnectedDrive Online Entertainment van de 5-serie. Aan muziekkeus zou er geen gebrek moeten zijn want rara beschikt over een database met maar liefst 17 miljoen liedjes. Heb je een nummer eenmaal gedownload, dan blijft deze offline te beluisteren.

Extra’s
Een aardig extraatje is dat 5-serie rijders die zijn geabonneerd op rara niet alleen muziek kunnen streamen in de auto, maar daarnaast ook op hun telefoon, computer of tablet. Dat betekent twee vliegen in een klap, met name voor zij die zijn geabonneerd op BMW´s ConnectedDrive Online Entertainment. Voor hen is het gebruik van rara namelijk onbeperkt.

Gerelateerde artikelen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Dik je nieuwe M5 aan met M Performance Parts

Autonieuws
> Artikel lezen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5, Marina Bay blauw past bij jou

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.