Autonieuws

Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood

Om het 20-jarige bestaan van het Goodwood Festival of Speed luister bij te zetten doen de organisatoren er alles aan om een groots autofeest neer te zetten. Na de bevestiging van enkele Formule 1-teams en -coureurs heeft ook Peugeot toegezegd met een speciale gast naar Engeland te komen: de productieversie van de RCZ R.

Voor Peugeot zal het Goodwood Festival of Speed dit jaar het podium zijn voor de introductie van de definitieve RCZ R. De opgefokte RCZ maakte vorig jaar op de Autosalon van Parijs zijn opwachting als conceptcar en deed toen al menig gezicht opvrolijken. En zoals het er nu uitziet zal de ultieme RCZ het productiestadium dus halen!

260 pk
Exacte specificaties van de showroomklare RCZ R hebben we nog niet, maar we verwachten hetzelfde vermogen als dat we in Parijs al zagen. Dat betekent dat er ongeveer 260 pk uit de 1.6 liter THP gehaald wordt, en dat is een knappe prestatie. Met 160 pk per liter verslaat dit blok qua specifiek vermogen menig Ferrari, McLaren en Porsche.

Het Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 11 tot en met 14 juli in Goodwood, vlakbij Portsmouth in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Peugeot RCZ vanaf € 34.800,-

Autonieuws
Vernieuwde Peugeot RCZ vanaf € 34.800,-
> Artikel lezen

Peugeot RCZ R Bimota knalt door de 300 pk

Autonieuws
Peugeot RCZ R Bimota
> Artikel lezen

Peugeot RCZ View Top heeft targadak

Autonieuws
Peugeot RCZ View Top heeft targadak
> Artikel lezen

Peugeot RCZ R even pittig als z’n prijs

Autonieuws
Peugeot RZC R even pittig als z’n prijs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.