Autonieuws

Mercedes-Benz legt patenten S 500 Hybrid Plus vast

Nu Mercedes-Benz de S-klasse officieel heeft voorgesteld kan men zich in Stuttgart opmaken voor de productiestart. Ook de administratieve taken moeten daarbij vervult worden. Eén daarvan is het vastleggen van de nodige patenten, ook voor de S 500 Hybrid Plus.

De nieuwsstorm rondom de Mercedes-Benz S-klasse is na de introductie van het vlaggenschip uit Stuttgart enigszins tot bedaren gekomen. Mercedes-Benz heeft dan ook eindelijk de tijd gekregen en genomen om de patenten van de S 500 Hybrid Plus vast te leggen. Uit deze de beelden leren we dat een gewijzigde grille en de aanwezigheid van een luik dat het stopcontact aan het zicht onttrekt de grootste wijzigingen zijn aan de S-klasse.

Elektrisch
Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Duitsers een 3,5 liter V6 turbobenzinemotor met 306 pk aan boord vergezellen van een 109 pk sterke elektromotor die zijn stroom haalt uit een lithium-ion accu. De topper uit het hybridegamma van de S-klasse kan zichzelf gedurende een korte afstand elektrisch voortbewegen, wat resulteert in een gemiddeld verbruik van minder dan 4 liter. De exacte cijfers worden door Das Haus nog even geheim gehouden, net als wanneer de plug-in hybride onthuld gaat worden. Wij zetten ons geld op de IAA in Frankfurt. De productie zal volgend jaar opgestart worden.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.