Autonieuws

‘Nieuwe Renault Espace wordt crossover´

Renault-ontwerper en landgenoot Laurens van den Acker heeft bevestigd dat de plaatsvervanger van de huidige Renault Espace een heel andere auto gaat worden. ‘We gaan proberen om de opvolger een nieuwe plaats in de markt te geven’, aldus de designer tegen Autocar.

Het studiemodel dat vooraf gaat aan de nieuwe Renault Espace zal de laatste in de huidige designlijn zijn. ‘The Circle of Life’ begon met de Renault DeZir, die als voorbode diende voor onder meer de geheel nieuwe Clio, en dus zal afsluiten met een conceptcar voor wat Van den Acker ‘het vlaggenschip’ van Renault noemt.

Kruising
De huidige Espace heeft dan wel een aantal facelifts ondergaan, Renault kan niet meer verantwoorden dat dit model in 2002 al voor het eerst aan het publiek voorgesteld werd. Een nieuw model heeft lang op zich laten wachten, maar dat valt te verklaren. ‘Ik ben aangenomen om de toekomst te ontwerpen, niet het verleden’, aldus Van den Acker. En zodoende stuurde hij de reeds ontworpen nieuwe Espace terug richting de tekentafel toen hij aantrad bij het Franse merk. De nieuwe Espace moet de toekomst meer uitbeelden en zal zodoende, net zoals men dan met de opvolger van de Modus (Captur) heeft gedaan, een kruising worden tussen een MPV en een crossover. 

Levenslang
Want naast het feit dat Renault zich meer wil differentiëren van haar dochteronderneming Dacia is er ook nog een rationeler punt waar Van den Acker rekening mee moet houden. ‘We willen allereerst onderscheid maken tussen de twee merken. Dacia moet vooral praktisch zijn, terwijl Renault ook nog eens oogstrelend voor de dag wil komen. Maar we hebben ook te maken met de weg die we ingeslagen zijn, namelijk dat we een model willen maken voor elke levensfase van de mens. Als je verliefd wordt zijn we er, als je een gezin krijgt willen we er ook zijn.’

CFM1
Ten slotte is Van den Acker nog enigszins loslippig over het komende studiemodel. ‘Hij zal de paarse kleur uit onze design-lijn dragen, de enige kleur die nog mist.’ Volgens verschillende bronnen zal de nieuwe Espace zich voortbewegen op het nog nieuw te ontwikkelen CFM1-platform. Dat onderstel wordt de eerste van de samenwerking tussen Nissan en Renault. We zijn benieuwd. Zeer benieuwd.

Gerelateerde artikelen

Eerste officiële foto's nieuwe Renault Espace

Autonieuws
Renault Espace
> Artikel lezen

Wat je moet weten over de nieuwe Renault Espace

Autonieuws
Wat je moet weten over de nieuwe Renault Espace
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Espace ontvangt prijskaartjes

Autonieuws
Renault Espace prijzen
> Artikel lezen

Design nieuwe Renault Espace staat vast

Autonieuws
Design nieuwe Renault Espace staat vast
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Espace geen verrassing meer

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.