Autonieuws

Porsche Cayenne voor op de golfbaan

Het moet toch niet gekker worden, eerst een SUV en nu zelfs een karretje voor op de golfbaan. Porsche heeft twee golfkarretjes gebouwd die uiterlijk gebaseerd zijn op de Cayenne en ingezet worden op een Spaanse golfbaan.

De Cayenne was een grote schrik voor echte Porsche-liefhebbers. Hoe kan een sportautomerk nu een modderschuit gaan bouwen? Gelukkig is de Cayenne inmiddels wel geaccepteerd, sterker nog hij draagt bij aan een heel succesvolle toekomst voor het merk en de verkopen gaan als een trein.

Speciale opdracht
In opdracht van Hans-Peter Porsche, eigenaar van de Alcanada Golf Course op Mallorca, heeft Porsche nu een golfkarretje ontwikkeld. Uiterlijk is het karretje gebaseerd op de Cayenne en tot in details nagemaakt. De schaal is 1:2 en zaken als de uitlaatpijpen, lichtmetalen velgen, koplampen, grille en achterlichten komen precies overeen met de echte Cayenne. Met een lengte van 2,70 m en een breedte van 1,25 m is er plaats voor twee personen en hun golftassen.

3.2 pk!
Voor de aandrijving zorgt een 3.2 pk sterke elektromotor. De topsnelheid bedraagt 24 km/h en wanneer er vanuit stilstand wordt geaccelereerd is die topsnelheid in 10 meter bereikt. De actieradius bedraagt 30 km en dat moet ruim voldoende zijn om een flink potje golf te spelen. De koplampen moeten dan wel uitgeschakeld zijn want die nemen veel stroom(!).

Getest op het circuit
Dat Porsche zich bij de ontwikkeling van deze golfkarretjes er niet gemakkelijk vanaf heeft gemaakt blijkt wel. Het onderstel mag dan ontwikkeld zijn door Dicaco GmbH uit Essen, de rest heeft Porsche geheel zelf gedaan. Daarbij zijn ze zeer kritisch geweest en is het karretje zelfs op hun testcircuit uitgebreid getest. Er is zelfs een pannel met testpersonen aan te pas gekomen. Of Porsche de Cayenne Golf Car in productie gaat nemen is onduidelijk maar bij veel vraag zal er ongetwijfeld nog eens extra over nagedacht worden.

Gerelateerde artikelen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.