Autonieuws

BMW’s Competition Package voor M5 en M6

Hoewel we het eigenlijk al wisten is dit de bevestiging: ook voor de BMW M6 komt er een Competition Package beschikbaar. Naast de recent opgefriste M5 zullen alle modellen van de M6 in de toekomst uitgevoerd kunnen gaan worden met dit pakket, dat meer dan alleen extra vermogen levert.

Een 4.4 liter, twin-turbo V8 in je BMW M6 of recentelijk vernieuwde M5 is natuurlijk zonder twijfel om te smullen. Maar mocht dit je net niet genoeg kunnen prikkelen, dan kun je altijd aankloppen bij BMW voor een Competition Package. Hiermee krijg je 15 pk extra, maar vooral ook nog net wat sportiever georiënteerde hardware.

Extremist
Onderdeel van die sportievere inborst is een verlaging van tien millimeter, aangepaste besturing, een gewijzigd differentieel, strakkere de dempers en gewijzigd M-chassis. Zwart-chromen uitlaatpijpen, 20 inch M-velgen en optionele carbon remschijven maken direct duidelijk dat dit geen ‘gewone’ M is maar een versie die tot het uiterste gaat.

Touchpad
Van binnen worden de veranderingen verder doorgezet. Een nieuw stuurwiel, touchpad voor de iDrive controller, meer opbergruimte en nog meer chroom maken deel uit van de toegevoegde luxe. Tevens zijn er twee nieuwe lakkleuren, twee nieuwe lederen tinten en meer ‘Frozen’ lakkleuren onderweg. Wat de kosten zijn voor dit pakket is nog niet duidelijk, maar aan het eind van de zomer, wanneer de vernieuwde M5 bij de dealers staat, zullen we meer weten.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.