Autonieuws

Kleine updates voor BMW M5 gelekt

Nieuwe of aangepaste car-configurators moeten nu eenmaal ook getest worden, en soms in online-modus oneffenheden te voorkomen. En dan kan het voorkomen dat er, eerder dan gewild, een nieuwe of vernieuwde auto uitlekt. Het overkwam de licht gefacelifte BMW M5.

Spyshots gaven al prijs dat de vernieuwingen aan de BMW M5 met een vergrootglas gezocht zouden moeten worden en het lekken van de gefacelifte car-configurator maakt dat definitief. Wat lijkt is dat aan de voorzijde enkel de grille is aangepakt. De verticale latjes in het front van de Beamer staan verder uit elkaar en zijn gegroepeerd in paren, zoals bij de M6. Tevens hebben de koplampen een lichte facelift ondergaan, maar die is echt minimaal.
Ook in het interieur is er slechts een kleine verandering waarneembaar. BMW M heeft een nieuwe, aanraakgevoelige iDrive-controller geplaatst en er wordt door sommige media (met zeer scherpe ogen) bericht dat het stuurwiel iets kleiner is dan voorheen. Wij zien het niet.

Competition Package
Naar verluidt zal de twin-turbo 4.4 liter V8 onveranderd terug te vinden zijn in de gefacelifte versie. Indien er meer vermogen dan de standaard 560 pk en 680 Nm wordt gewenst, dan kunnen kopers naar verluidt opteren voor het Competition Package. Dit optionele pakket zou voor een additionele 15 pk zorgen. Ook een sportievere ophanging, een aangepast M Dynamic Mode en exclusieve 20 inch velgen zouden inbegrepen zijn, evenals keramische remschijven, een speciaal M-sportstuur en een sportuitlaatsysteem met zwartchromen eindpijpen.

Gerelateerde artikelen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.