Autonieuws

Audi A1 met R18-pakket is ode aan Le Mans

Naast een ultieme TT pakt Audi aan de Wörthersee ook uit met het R18 ‘competition package’. Genoemd naar de beroemde Audi R18 e-tron werd een pakket ontwikkeld die de Audi A1 voorziet van hier en daar wat cosmetische ingrepen.

Dat de 24 uur van Le Mans een groot deel uitmaakt van de historie van verschillende automerken is welbekend. Ook Audi kent een gigantische geschiedenis in de meest bekende endurance-race van de wereld. Het hoogtepunt van de Duitsers kwam natuurlijk afgelopen jaar, toen met de R18 e-tron een verbluffende eerste, tweede én derde plaats behaald werd. Wat laat, maar niet minder leuk is het eren daarvan met het R18 competition package voor de Audi A1.

Speels
Bij het R18-pakket blijft het alleen bij enkele optische verandering voor de A1. Rondom de auto vinden we rode en grijze tinten en een speciale dubbele spoiler, evenals een kleine voorspoiler en speelse lichtmetalen velgen met zwart-witte accenten. Binnenin zijn er weinig aanpassingen gedaan; een set nieuwe vloermatten en een middenconsole waarin de kleuren van het exterieur terugkomen zijn de enige veranderingen.

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.