Autonieuws

Terrafugia TF-X is de toekomst in de automobielindustrie

De toekomst van vliegende auto’s komt steeds dichterbij. Als het aan Terrafugia ligt tenminste. Deze TF-X vormt het beeld van de toekomst: een auto die kan vliegen en rijden, zonder dat je er een speciaal rijbewijs of vliegbrevet voor nodig hebt.

De Amerikaanse fabrikant van vliegende automobielen zegt over haar TF-X dat deze vliegauto slechts vijf uur oefening nodig heeft om te kunnen besturen. Mede door een automatisch landingssysteem en een automatische piloot die zorgt voor het vervoer door de lucht moet het niet moeilijk zijn om het apparaat onder controle te krijgen.

Pk-beul
De TF-X is in principe een hybride vervoersmiddel. Hij heeft de beschikking over twee elektrische motoren die ieder dik 600 pk voortbrengen en een verbrandingsmotor die het met de helft van het vermogen moet doen. Door deze aandrijflijnen kan hij maximaal 322 km/h bereiken in de lucht.

Veiligheid
Om het landen zo veilig mogelijk te maken beschikt de TF-X over een automatisch landingssysteem, dat twee verschillende plaatsen uitzoekt om veilig te landen. Mochten deze plaatsen op het laatste moment niet voldoen aan de strenge eisen, dan zoekt het systeem zelf een andere, veilige plaats. Ook beschikt de TF-X over een parachute en een automatisch landingssysteem dat landt als de bestuurder niet meer reageert.

Prijs
Niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk de kosten die de aanschaf van zo’n apparaat met zich meebrengt. Terrafugia zegt nog niets te kunnen loslaten over een mogelijke aanschafprijs, maar laat wel weten dat een productie op de schaal van luxe auto’s bereikbaar moet zijn. De kosten zouden dan ook rond de prijs van een luxueuze zakensedan moeten komen, maar de Amerikanen denken dat hun creatie nog minimaal 8 tot 12 jaar in ontwikkeling is.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.