Autonieuws

Dakloze Rolls-Royce Wraith bevestigd

De CEO van Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, heeft bevestigd dat er een cabrioversie van de Wraith in het vat zit. Tevens wees de Duitser de geruchten over de komst van een SUV definitief naar het rijk der fabelen.

Tijdens de nationale introductie van de Rolls-Royce Wraith in het Verenigd Koninkrijk liet Müller-Ötvös tegen het Britse Autocar ontvallen dat we zeker een dakloze versie van de Wraith kunnen verwachten. ‘Het design van de Wraith leent zich uitstekend voor een convertible, en ik denk dat dat de volgende Rolls wordt.´ Op de vraag of er ook een SUV als concurrent voor de Bentley EXP 9 F en Lamborghini Urus komt was de Duitser zeer resoluut: ‘Absoluut niet!´

Bespoke krijgt voorrang
De Wraith Convertible laat nog wel even op zich wachten. Rolls-Royce wil eerst de bestellingen binnen het beroemde Bespoke-personalisatieprogramma grotendeels afleveren. Volgens het luxe-merk kiest 99% van haar klanten voor dit maatwerkprogramma, dus je kunt zelf al wel raden hoeveel tijd hierin gaat zitten. Zeker bij een ambachtelijk merk als Rolls-Royce.

Nieuwe Phantom
Hoewel geen prioriteit, maar waar Rolls-Royce al wel serieus haar gedachten over laat gaan, is de nieuwe Phantom. Over drie jaar vanaf nu willen we deze voorstellen liet Müller-Ötvös weten. Opvallend is dat hij daarbij zegt een plug-in hybride niet uit te sluiten. Eerdere onderzoeken wezen immers uit dat de klandizie daar absoluut niet op zit te wachten. Een reden om alsnog een dergelijke aandrijflijn te overdenken is het kunnen blijven voldoen aan de steeds strengere emissie-eisen.

Gerelateerde artikelen

Rolls-Royce rockt met Wraith 'Inspired by Music'

Autonieuws
> Artikel lezen

Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie

Lifestyle & design
Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie
> Artikel lezen

Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith

Autonieuws
Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé speelt in de sneeuw

Spyshots
Rolls-Royce Spyshots
> Artikel lezen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.