Autonieuws

Vernieuwde Nissan Leaf aanmerkelijk goedkoper

Iets later dan verwacht, maar hier zijn dan de prijzen van de vernieuwde Leaf. Nissan’s elektrische auto kreeg onderhuids een flinke opfrisbeurt waardoor hij verder kan rijden, terwijl de prijzen dalen.

Het uiterlijk van de Nissan Leaf werd op een minimaal gewijzigde neus niet aangepast. Juist onder het koetswerk werd de meeste progressie geboekt en dat heeft tot gevolg dat de accu binnen 4 uur volledig opgeladen kan worden en de actieradius naar bijna 200 kilometer werd opgerekt. Vanaf deze zomer staat de vernieuwde Leaf bij de dealers met een prijskaartje vanaf € 29.790,- en daardoor is de goedkoopste versie bijna € 3.000,- goedkoper dan voorheen.

Batterijlease
Dat prijskaartje van net geen 30 mille is overigens voor de duurste variant van het instapmodel. Voortaan biedt Nissan namelijk de mogelijkheid om een Leaf in- of exclusief batterijpakket aan te schaffen. Besluit je het accupakket achterwege te laten bij aankoop, dan ga je automatisch over op het leasen van de batterijen. Dat kost € 79,- per maand. De standaarduitvoering van de Leaf, de Visia zonder batterijenpakket, heeft een prijs van € 23.890,-.

Acenta en Tekna
De twee volgende uitvoeringen zijn de Acenta en de Tekna. De Acenta omvat 16 inch lichtmetalen velgen, suède-stoelen, spiegelkappen in carrosseriekleur en getinte zijruiten achter. Voor € 26.890,- staat deze uitvoering zonder batterijpakket bij de dealers, met accu´s kost hij minimaal € 32.790,-. De Tekna voert de uitrusting nog iets op met 17 inch lichtmetaal, leren bekleding, LED-koplampen, Bose-geluidsysteem en de Around View Monitor. De prijzen van deze variant beginnen bij € 29.290,- zonder accu’s en € 35.190,- met batterijpakket.

Opties
Bij de verschillende uitvoeringen geeft Nissan een beperkt aantal opties mee. Alle modellen kunnen voor € 965,- uitgerust worden met een 6 kW sterke charger en de meerprijs voor metallic lak bedraagt € 600,-. Alleen voor de Visia zijn NissanConnect 2.0 en de Quick Charger CHAdeMo in de optielijst opgenomen, voor respectievelijk € 1.200,- en € 490,-. De Acenta beschikt nog over het Comfort Pack voor een additionele € 330,- en helemaal onderaan de lijst prijkt het Solar Panel. Deze kan geleverd worden op zowel de Tekna als de Acenta en vraagt een extra investering van € 300,-.

De levering van de vernieuwde Nissan Leaf staat gepland voor medio 2013.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf in meerdere opzichten veelbelovend

Autonieuws
> Artikel lezen

Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu

Autonieuws
Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.