Autonieuws

Volvo neemt S60 Polestar in productie!

Heugelijk nieuws uit Zweden! Volvo neemt in samenwerking met Polestar de S60 Polestar in productie. Eind juni moeten de eerste modellen uitgeleverd worden aan hun eigenaren, die daar een nog onbekend bedrag voor neer hebben moeten tellen.

Toch is er nog wel wat gesleuteld aan de S60 Polestar zoals hij in eerste instantie aan ons voorgesteld werd en daar schrokken we wel een beetje van. De immense 508 pk die te vinden waren in het concept is teruggeschroefd tot 350 paarden en de topsnelheid is begrensd op de bekende 250 km/h. De S60 Polestar kon in zijn eerdere hoedanigheid nog wel tot boven de 300 km/h komen! Snik..

Geen grijze muis
Toch hoeft de productie-Polestar geen anonieme auto te worden. Een drieliter zes-in-lijn T6 motor met 350 pk zorgt er samen met AWD van Haldex voor dat de sprint van 0 naar 100 km/h kan worden volbracht in een knappe 4,9 seconden. Het onderstel is doorontwikkeld voor extra vermogen en Launch Control zorgt ervoor dat de S60 Polestar goed van zijn plaats kan komen. Achter de dikke 19 inch velgen gaan grote geventileerde remschijven schuil, met een maat van 336x29 mm vóór en 302x22 mm achter.

Looks
Rondom de auto is ook vaak genoeg te zien dat je hier niet met een doorsnee zakensedan te maken hebt. De Polestar-emblemen op de grille en de achterklep, zwarte spiegelkappen, Polestar diffuser en een achterspoiler zorgen ervoor dat je in deze geweldenaar zeker opvalt. Ook van binnen is er door de Zweden extra aandacht aan het racemerk besteed. De deurbekleding en de versnellingspook krijgen een look van Polestar, waardoor je er altijd aan herinnert wordt dat je in een wel heel speciale Zweed zit.


Australië
Volvo eindigt met slecht nieuws voor ons. Het pilotproject dat nu opgestart is kent een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren en alleen inwoners van Australië kunnen aanspraak maken op een lekker dikke S60. “De markt voor performance auto’s is in Australië altijd sterk geweest”, zegt Matt Braid, Managing Director bij Volvo Cars in Australië. Of het supermodel van de Zweden ook in andere landen wordt geïntroduceerd is afhankelijk van het succes Down Under. Duimen dus!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.