Autonieuws

Spectaculaire Hot Rod: Volvo T6 Roadster

Een wel heel bijzondere Volvo is onlangs door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Hot Rod tot ‘Hot Rod of the Year’ uitgeroepen. De Volvo T6 Roadster is ontwikkeld door een Volvo-medewerker.

Een van de meest spectaculair vervaardigde hot rods die ooit de pagina’s van dit of welk ander tijdschrift ook zal sieren. Deze auto zet een standaard neer die slechts weinigen ooit zullen bereiken. Bovendien is het de eerste buitenlandse auto die de nummer één-plaats in onze jaarlijkse top 10 haalt.” aldus het Amerikaanse tijdschrift Hot Rod. Het magazine beschrijft sinds 1949 de (Amerikaanse) hot rod-cultuur waarin auto’s tot in detail worden omgebouwd tot extreem presterende en uitziende vierwielers, en zette daarmee wereldwijd een trend. De Amerikaanse tijdschriftschappen zijn vandaag de dag gevuld met tientallen soortgelijke titels, maar ook buiten de Verenigde Staten maken hot rods een grote opmars.
 
Handgemaakt
Des te passender dat Hot Rod dit jaar voor het eerste een Europese auto tot ‘Hot Rod of the Year’ uitriep. De winnende auto werd met de hand gemaakt door de Zweed Leif Tuffvesson, in het dagelijks leven bouwer van conceptcars bij Volvo. Het Volvo-logo op de neus komt dan ook niet uit de lucht vallen, want ook mechanisch leunt de hot rod sterk op Volvo-techniek. Vlak voor de achteras werd een gemodificeerde zescilindermotor met dubbele turbo uit de Volvo S80 dwars geplaatst. Gegevens over de motor zijn niet bekend maar standaard levert deze zescilinder al een vermogen van 260 pk.  Het chassis bestaat uit een spaceframe van staal en de carrosserie is van aluminium en carbonfiber. Dat betekent dat de Hot Rod zeer licht is en daarmee prachtige prestaties kan leveren.

Gerelateerde artikelen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.