Autonieuws

Verrassing: Skoda Rapid Combi

Skoda heeft er eigenlijk nooit een geheim van gemaakt dat het binnen afzienbare tijd een compacte station op de markt wil brengen. We hadden alleen nog niet gedacht dat de Tsjechen hem al helemaal klaar hebben. Dit is naar verluidt de Spaceback, een Combi op basis van de Rapid.

Al sinds de lancering van de vijfdeurs Rapid wordt er gesproken over een extra ruime, praktische carrosserievariant van Skoda met hetzelfde formaat als die auto. Twee jaar geleden experimenteerde Skoda al met een dergelijk model in de vorm van de Vision D Concept. Die auto was gemodelleerd naar dat van een liftback, een kruising tussen een hatchback en een stationwagen. Hoewel die er nog altijd kan komen, geeft Skoda de voorrang aan een volwaardige compacte stationwagen. Want dat is deze Rapid Combi die vermoedelijk ‘Spaceback’ gaat heten.

Verkeerde been
Door op de achterklep ‘Fabia’ te plakken probeert Skoda medeweggebruikers op het verkeerde been te zetten. En om eerlijk te zijn zou je de Spaceback zo voorbij rijden als je niet beter zou weten. Een oplettende, vergevorderde autokenner en lezer van de Spaanse website Nacho Ferlo zag echter meteen dat het plaatje niet klopte en nam de camera in de hand.

IAA?
Momenteel is er nog heel weinig bekend over de nieuwe Skoda. Gezien de Rapid Spaceback op deze foto’s productierijp oogt denken we dat de introductie niet lang meer op zich laat wachten. De IAA in Frankfurt zou een ideale gelegenheid te zijn om hem officieel voor te stellen, maar daarmee lopen we feitelijk vooruit op de zaken.

De nieuwe ŠKODA Rapid Spaceback. De perfecte en sportieve gezinsauto. Bekijk hier het actiemodel met extra voordeel.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Rapid Spaceback beschikbaar met 1.0 TSI

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda prijst Rapid Spaceback vanaf € 16.290,-

Autonieuws
Skoda prijst Rapid Spaceback vanaf € 16.290,-
> Artikel lezen

Skoda Rapid Spaceback ook als Businessline Pro

Autonieuws
Skoda Rapid Spaceback ook als Businessline Pro
> Artikel lezen

Skoda trekt doek van Rapid Spaceback

Autonieuws
Skoda trekt doek van Rapid Spaceback
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.