Autonieuws

De echte ‘Eleanor’ kan van jou zijn!

In 2000 werd ze in één klap een van de beroemdste auto’s op het witte doek. We hebben het natuurlijk over ‘Eleanor’, de Shelby Mustang GT500 waarmee acteur Nicolas Cage in de remake-film ‘Gone in 60 Seconds’ een intense haat-liefdeverhouding heeft. Vele Eleanors zijn er gebruikt voor die autofilm, maar er is slechts één echte. En die kan van jou zijn. Ze zoekt een nieuwe minnaar.

UPDATE 23 mei 2013 - Zoals aangekondigd is de enige echte Shelby Mustang ´Eleanor´ GT500 afgelopen weekend geveild. Uiteindelijk werd ze afgehamerd op een verdienstelijk bedrag van maar liefst 1 miljoen dollar. Voor velen was ze dat al, maar nu is Eleanor met recht een Million Dollar Baby!

Het Amerikaanse veilinghuis Mecum Auctions brengt de Shelby Mustang ‘Eleanor’ GT500 onder de hamer die schitterde tijdens beauty en close-up shots voor Gone in 60 Seconds. Het betreft het enige exemplaar dat dus niet, zoals vele andere tot Eleanor omgebouwde look-a-likes, zwaar heeft moeten lijden voor het kunnen schieten van spectaculaire actie-scenes.

Sierpaardje
De Eleanor die geveild wordt is destijds in opdracht van Buena Vista Home Entertainment ontworpen door Chip Foose, een grote naam in de wereld van custom-build auto’s. Cinema Vehicle Services nam de daadwerkelijk bouw op zich. In tegenstelling tot toegetakelde Mustangs staat ‘sierpaardje’ Eleanor iets lager op haar 17 inch wielen en beschikt ze over fraaie details zoals centrale koplampen en ´hood pins´ die op de motorkap zijn bevestigd.

Go-Baby-Go
Onder de kap galopperen 400 pony’s gekoppeld aan een handgeschakelde 4-bak. Ook de nitro-installatie die in de film geactiveerd wordt aan de hand van het Go-Baby-Go knopje op de pook is aanwezig, maar werkt niet in de geveilde auto. Overigens beschikt Eleanor gewoon over stuurbekrachtiging en moderne remmen.

Privécollectie
De echte Eleanor zal op 18 mei worden geveild en is momenteel in het bezit van een privéverzamelaar. Het minimale bod is niet bekend gemaakt. Voor meer informatie surf naar de website van Mecum Auctions.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.