Autonieuws

Blauw racemonstertje van Renault gespot

Wat is dit? Zou dit blauwe monstertje een van de concepts zijn die Renault mee gaat nemen naar het Goodwood Festival of Speed. De zogenoemde TwinFun is in ieder geval achterwielaangedreven, wat zou kunnen duiden op een reïncarnatie van de fameuze Renault 5 Turbo. Zie ook het startnummer...

Deze foto’s van een wel heel bijzondere Renault kwamen we tegen op de site km77.com. Het blauwe, maar kleine gevaarte werd gespot in de straten van Madrid tijdens een videoshoot, en heeft veel weg van de aangekondigde creatie van Ross Lovegrove. De designer heeft voor Renault immers een concept met dito achterspoiler ontworpen. Of is het misschien een voorbode op de nieuwe Twingo RS? Het zou ook kunnen zijn dat het opgestane Alpine zich hiermee heeft bemoeid. Vanwege de kenmerkende blauwe kleur en het feit dat de auto over achterwielaandrijving beschikt is dit ook een optie. Afijn, we durven onze handen er nog niet voor in het vuur te steken.

TwinFun
Wat we zeker weten, is dat de mystieke Renault TwinFun heet, best rap is en dat de achterwielen worden aangedreven door een grommend blokje. Kortom, ondanks dat de TwinFun wat te vroeg ontsnapt is, weet Renault vooralsnog deze auto onder de pet te houden.

 

Gerelateerde artikelen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.