Autonieuws

Jaguar XKR-S als GT nog gekker

Alsof het nog niet gek genoeg was komt Jaguar na de XKR-S en de XJR ook nog eens met een XKR-S GT. Inderdaad, een XKR-S die nog extremer gemaakt is.

Jaguar heeft met de XKR-S GT alles uit de kast gehaald om een raceauto naar de openbare weg te brengen. Carbon, grote opzichtige vleugels, een aangedikte diffuser en uitgeklopte wielkasten behoren allemaal tot de race-uitrusting die de Britten aan de eerste GT versie uit de geschiedenis meegeven.

Zelfde blok
Met dezelfde 5,0 liter V8-Supercharged benzinestoker als in de XJR en XKR-S heeft de XKR-S GT qua vermogen niets te klagen. 550 pk en 680 Nm zorgen er samen met een automatische versnellingsbak met zes verzetten voor dat er van nul naar 96 km/h (60 mph) in slechts 3,9 seconden gesprint wordt en het duurt tot 300 km/h voordat de elektronische begrenzer ingrijpt. Waarom er een begrenzer te vinden is op deze supercar is ons overigens een raadsel. Voor het eerst worden er keramische remschijven op een productie-Jag gemonteerd en een compleet nieuw stuursysteem plus een verder aangescherpte wielophanging, die ontwikkeld is met know-how van de nieuwe Jaguar F-type, moeten de beste prestaties uit de XKR-S GT halen.

Zeldzaam
Speciale bestickering maakt van de XKR-S GT een unieke vertoning, die we ook niet zo vaak tegen zullen komen. Jaguar is van plan om slechts 30 exemplaren te produceren, waarmee de XKR-S GT het meest zeldzame R-model in de 25-jarige geschiedenis van het model zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Arden slaat door bij tunen Jaguar XKR-S

Tuning & styling
Arden slaat door bij tunen Jaguar XKR-S
> Artikel lezen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.