Autonieuws

Is dit de Maserati Ghibli?

Autofabrikanten maken van hun nog te produceren modellen vaak designmodellen. Met een schaal van 1 op 4 worden er modellen gemaakt om ruim om de nieuwe auto heen te lopen, om zo zijn lijnen goed te kunnen zien. Nu lijken er foto’s van het designmodel van de Maserati Ghibli gelekt te zijn.

Het is geenszins zeker dat dit ook de daadwerkelijke Ghibli wordt. Ten eerste worden er vaak drie of vier modellen gemaakt en daarnaast waren de betrapte prototypes van de Ghibli nog dusdanig gecamoufleerd dat we met geen mogelijkheid kunnen bewijzen dat dit inderdaad de vierdeurs coupé wordt.

Vergelijken
Deze foto’s vergelijken met de spyshots die we publiceerden is bijna onmogelijk. Maserati weet alle lijnen wel heel zorgvuldig verborgen te houden. Maar een vergelijking met de Quattroporte kunnen we wel maken. Als we naar de grote broer van de Ghibli kijken zien we geen volledige LED verlichting, een grotere grille en iets anders getekende voorbumper, een scherpere gleuf in de motorkap en slechts twee uitlaatpijpen. De wulpse lijnen komen bovendien sterk overeen. Mogelijk weten we het binnenkort zeker. Er gaan geruchten dat de Ghibli Autoshow van Shanghai staat.

Gerelateerde artikelen

Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe

Tuning & styling
Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe
> Artikel lezen

Maserati Ghibli nog stijlvoller dankzij Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

Autonieuws
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.