Autonieuws

Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één

Met ruim 61.000 exterieurvariaties kent haast geen één Opel Adam zijn gelijke. En het einde van de personalisatiemogelijkheden lijkt nog niet in zicht, bewijst Opel met de Adam Rocks concept. Die toont de op stapel staande Adam cabriolet en Adam crossover in één conceptcar.

Een ware kampioen in het individualiseren, zo omschrijft Opel deze Adam Rocks concept. Het model is gebaseerd op een reguliere Adam, maar is voorzien van een additioneel ruig exterieur met aangezette bumpers, een toegenomen spoorbreedte en forse 18 inch lichtmetalen wielen. Het zorgt ervoor dat de Adam een avontuurlijk karakter meekrijgt, ondanks dat de techniek hier verder niet op is aangepast.

IntelliLink
Tevens een primeur is de komst, of beter gezegd, het gemis van het dak. De Rocks beschikt over een soortgelijke constructie als bijvoorbeeld de Fiat 500C en de Citroën DS3 Cabrio, waarbij een stoffen schuifdak zich kan openen tussen de bestaande dakbogen. Groot voordeel van deze constructie is dat er geen ruimte verloren gaat van de bagageruimte, aangezien de stoffen kap hier bovenop rust. Een nieuwe opvallende feature is het IntelliLink infotainment systeem dat rekening houdt met de weersomstandigheden en het dak in geval van regen automatisch sluit. Handig wanneer je, op een warme dag, de Adam met het dak open voor je huis parkeert en er plotseling een regenbui overtrekt.

Productie
De Adam Rocks staat als studiemodel te schitteren op de Autosalon van Genève, maar reken er maar op dat dit model redelijk ongewijzigd in productie gaat. De vraag is alleen of ze de cabriolet en crossover combineren zoals in deze conceptcar of dat ze beide modellen afzonderlijk van elkaar zullen presenteren.

Gerelateerde artikelen

Opel Adam Rocks: 3-in-1 voor 18.000 euro

Autonieuws
Opel Adam Rocks: 3-in-1 voor 18.000 euro
> Artikel lezen

Formaliteit: Opel Adam Rocks gaat in productie

Autonieuws
Formaliteit: Opel Adam Rocks gaat in productie
> Artikel lezen

Eerste foto´s dakloze Opel Adam Rocks

Autonieuws
Eerste foto´s dakloze Opel Adam Rocks
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.