Autonieuws

Peugeot RCZ View Top heeft targadak

Een op te vouwen stalen kap is een tijdje zeer populair geweest, maar lijkt z’n langste tijd nu toch wel te hebben gehad. Steeds meer autofabrikanten keren terug naar een inklapbare stofttop. Een andere, steeds meer toegepaste optie is een wegschuivend dak à la Fiat 500C en Citroën DS3 Cabrio. Het Oostenrijkse Magna Steyr ziet er ook wel wat in om de Peugeot RCZ wat luchtiger te maken.

De Peugeot RCZ valt met z´n sportieve koets op het onderstel van de 308 weliswaar in een andere categorie als de bovenstaande stadsmini´s voor hippe lui, maar als het aan het Magna Steyr ligt kan het model wel een dosis luchtigheid gebruiken. En omdat Peugeot ons maar laat wachten op een opengewerkte RCZ – die er waarschijnlijk niet meer gaat komen – heeft het Oostenrijkse bedrijf, dat de RCZ bouwt in opdracht van het Frans fabrikant, zelf maar het initiatief genomen.

Lamellendak
Magna Steyr ontwikkelde een schuifdaksysteem dat glazen lamellen combineert met verbindingsstukken van canvas. Het lamellendak, dat eigenlijk een targadak is, is gedoopt tot ‘View Top´ en wordt voorgesteld op het Autosalon van Genève. In amper 12 seconden zitten de bestuurder en zijn naaste passagier van de RZC View Top in de buitenlucht.
De auto is overigens nog een concept, maar omdat ook hier de dakbogen gewoon op hun plaats blijven is de sprong naar serieproductie niet zo groot. De ingenieurs hoeven de auto immers niet van extra versteviging te voorzien, wat enorm in ontwikkelingstijd en te investeren geld scheelt.

Gerelateerde artikelen

Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood

Autonieuws
Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood
> Artikel lezen

Vernieuwde Peugeot RCZ vanaf € 34.800,-

Autonieuws
Vernieuwde Peugeot RCZ vanaf € 34.800,-
> Artikel lezen

Peugeot RCZ R even pittig als z’n prijs

Autonieuws
Peugeot RZC R even pittig als z’n prijs
> Artikel lezen

Peugeot RCZ R Bimota knalt door de 300 pk

Autonieuws
Peugeot RCZ R Bimota
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.