Autonieuws

20% bijtelling voor Lexus IS 300h

Nagenoeg alle gegevens van de Lexus IS 300h waren al bekend, behalve de exacte CO2-emmisie. Voorheen een summier detail, tegenwoordig essentieel om de bijtelling van het betreffende model te berekenen. En die is dan weer uitermate belangrijk, helemaal voor de verse Lexus.

In januari konden we nog speculeren over een mogelijk 14% label voor de IS 300h, maar helaas moeten we die hoop laten varen. De belofte dat de hybride een CO2-uitstoot van onder de honderd gram per kilometer scoort is het merk nagekomen, maar met een definitieve waarde van 99 g/km komt het niet in de buurt van de benodigde 95 g/km. Zodoende spijtig genoeg geen 14%, maar een eveneens aantrekkelijk 20% bijtellingslabel voor de Japanner.

Juni bij de dealer
Wellicht komt het voor sommigen als een teleurstelling, maar 20% bijtelling met een vermogen van 223 pk tot de beschikking van de rechtervoet is absoluut geen verkeerd gegeven. Een acceleratie van nul naar honderd in 8,3 seconden koppelen aan een gemiddeld verbruik van 4,3 l/100 km is redelijk uniek in de autowereld. Overigens beleeft de Lexus IS 300h zijn Europese debuut in Genève en verschijnt hij in juni bij de lokale dealer. De prijs volgt binnenkort.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.