Autonieuws

Abarth spuwt specials in Genève

Er gaat geen prominente autoshow meer voorbij of Abarth staat er wel met een of meerdere speciale modellen, veelal op basis van de Abarth 500. Ook in Genève pakt Fiat’s roemruchte performancepartner uit. En groter dan ooit!

Met liefst vier nieuwe ‘specials’ zal het kleine Abarth de aandacht opeisen van de pers en het publiek dat rondstruint tijdens de 10-daagse Autosalon van Genève 2013 (van 7 tot en met 17 maart). Allen wederom gebaseerd op de Abarth 500 staat ze elk in het teken van Abarth’s kersverse ´Abarth Fouri´-individualisatieprogramma dat is uitgebreid twee specifieke collecties.
De uitvoering ‘New Heritage’ staat voor detaillering dat is geïnspireerd op Fiats uit het verleden, en de ‘New Age’-uitvoeringen zijn juist voorzien van moderne snufjes.

Abarth 695 Record & Scorpione
De twee nieuwe Abarth-tjes met New Heritage-kenmerken zijn de Abarth 695 Record en Abarth 695 Scorpione. De Record is geïnspireerd op de Abarth 750 Record Bertone uit 1956, een uiterst bijzondere en aerodynamische verschijning die verschillende snelheidsrecords brak. Grootste verwijzing naar die vroegere racesuccessen is de matte ‘Competizione Grey’-carrosserielak. Maar ook het special gepolijste dak in schaakbord-motief is typisch voor de racerij, aldus Abarth. Verder rolt de 695 Record op 18 inch zwart lichtmetaal met daarachter rode remklauwen van Brembo en in het interieur wordt uitgepakt met sportkuipen van Sabelt, zwart leder in combinatie met alcantara en contrasterende stiksels.
De Abarth 695 Scorpione trakteert eigenlijk op dezelfde details hetzij in een andere combinatie, en heeft een glanzend zwarte koets met matkleurige motorkap. Doorgewinterde autokenners zullen meteen weten dat Abarth hiermee een eerbetoon wil brengen aan de Autobianchi A112 Abarth uit de jaren ’70. Die was overigens niet als cabriolet verkrijgbaar, terwijl de Abarth 695 Scorpione dat wel is.

Abarth 695 Hype & Black Diamond
Ben je niet zo nostalgisch ingesteld, misschien kunnen de Abarth 695 Hype en Black Diamon je dan bekoren. Zij behoren tot de New Wave-collectie binnen Abarth Fuori en zijn zodoende wat meer op het heden gesneden. En dat betekent kennelijk een kleurrijk feestje. Met de two-tone lak (matgrijs/matgroen) van de 695 Hype voorzien van een subtiele gele striping wil Abarth vooral jongeren aanspreken. Vandaar dat Abarth´s merkbeeld, de schorpioen, ook prominent op de carrosserie is geplakt.
De 695 Black Diamond wil met haar Record Grey-kleur in combinatie met Scorpione Black een nóg specifiekere doelgroep verleiden, en wel uitsluitend vrouwen. Wat sportiviteit betreft ook hier weer remmerij van Brembo en uitnodigende sportstoelen van Sabelt. Omzoomd met leder en alcantara uiteraard. Verder zijn beide New Wave-modellen, net als de New Heritages, voorzien van talrijke subtiele details. Maar daarvoor laten wij liever de foto’s spreken.

De nieuwe, exclusieve Abarth 500-modellen zullen kort na de Autosalon van Genève in de verkoop gaan als hatchback en cabriolet. Prijzen zijn nog onbekend, maar verwacht niet dat ze een koopje zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.